Agerii servitori de presă

Agerii servitori de presă
Dacă un post privat de televiziune îi ridică la plasă în neștire lui V. Ponta, e liber s-o facă, pe banii lui, cu publicul lui.

Dacă un post privat de televiziune îi ridică la plasă în neștire lui V. Ponta, e liber s-o facă, pe banii lui, cu publicul lui.

Când însă Agenția Națională de Presă Agerpres, „instituție publică, de interes național”, plătită de la bugetul statului folosește cuvintele și imaginea subsemnatului Cristian Tudor Popescu pentru o manipulare grosolană proPonta trebuie să pun pixul pe hârtie.

„Analiștii politici Mirel Palada, Cristian Tudor Popescu și Bogdan Chrieac au apreciat, duminică seară, demersul premierului Victor Ponta de a merge la Roșia Montană, la galeria Cătălina-Monulești unde 33 de mineri au fost blocați în subteran și spun că acțiunea premierului reprezintă un gest de normalitate și responsabilitate”, zice numita Agerpres. După care urmează citate din cei trei susmenționați.

„La rândul său, Cristian Tudor Popescu subliniază că acțiunea premierului „reprezintă un capital de autoritate important pe care îl primește Victor Ponta. S-a dus și a rezolvat, a zis că-i scoate și i-a scos”, a decupat Agerpres din ce-am spus la România TV și Realitatea TV.

Agerpres, însă, în cel mai jenant neprofesionist mod, nu citează sursele, unde am zis ce-am zis. Asta pentru că telespectatorii care au văzut intervențiile în direct știu foarte bine că n-am apreciat câtuși de puțin demersul premierului Ponta, l-am considerat o manipulare care nu rezolvă nimic în cazul Roșia Montană.

Nici prin gând nu mi-a trecut să spun că „reprezintă un gest de normalitate și responsabilitate”, cum mi se atribuie, paușal și parșiv, în textul „știrii” Agerpres. A spus asta „analistul Palada”, ins cu care nu am nici o tangență.

Editorialul de mai jos din Gândul reproduce cât se poate de exact ce am vorbit la televizor.

 

Inchide