• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Băsescu. Profesorul Băsescu

Băsescu. Profesorul Băsescu
Traian Băsescu, o declarație impecabilă despre Congresul UDMR. Fără a fi vreo admiratoare, Lelia Munteanu ne arată lecția usturătoare pe care fostul președinte o dă politrucilor

Nu, n-am căzut brusc în butoiul cu băsism. Dar nu pot să nu recunosc o declarație impecabilă, atunci când o citesc.

Și m-am săturat de politruci care vor să salveze România, înainte de a se salva pe ei înșiși de morbul demagogiei. Lor, Traian Băsescu le dă o lecție usturătoare.

Aș semna oricând acest text al profesorului Băsescu, postat astăzi pe Facebook:

„Sâmbătă, la Cluj, s-a desfășurat Congresul UDMR. Invitați și prezenți au fost reprezentanți PSD, ALDE, PNL și USR.

De bună seamă, este de înțeles prezența PSD și ALDE, pentru că UDMR este un pilon de sprijin esențial în îndeplinirea politicilor și blestemățiilor de guvernare ale PSD și ALDE.

Întrebarea este ce căutau la acest Congres reprezentanții PNL și USR, care declară că sunt împotriva politicilor PSD-ALDE-UDMR?

Mai mult, nici Raluca Turcan și nici Dan Barna nu au avut reacții la declarațiile neconstituționale, autonomiste sau la declarațiile de utilizare a imnului și a steagului Ungariei în Ținutul Secuiesc și multe alte abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR.

Zâmbetele afișate de Raluca Turcan și Dan Barna la Congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputință și slugărnicie față de o formațiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiță a revizionismului propagat de Budapesta.

Tupeul liderilor UDMR de a jigni constant România în ultima vreme nu mă surprinde, dar lașitatea unor lideri politici români ce se pretind a fi opozanți ai alianței PSD-ALDE-UDMR este jalnică. Nici Raluca Turcan și nici Dan Barna nu au avut curaj să le atragă atenția în plin congres asupra derapajelor inacceptabile ale UDMR”.

 

Inchide