Câinele moare de drum lung și Bușoi de grija PSD

Câinele moare de drum lung și Bușoi de grija PSD
Publicat: 21/05/2017, 09:29

Despre prezentarea gonflată a primăriței, drept „adversara de neînvins” a lui Iohannis la Cotrocenii lui 2019, de către anumite case de sondare, am mai scris aici. E o temă de urmărit. Dar să-și fi terminat, oare, candidatul Bușoi temele pentru propria-i moțiune, pentru propriile strategii de partid, pentru reformarea liberală despre care ne-a vorbit atât în această campanie, de a simțit nevoia exprimării suferințelor în direct, față de deciziile proaste ale PSD? Impulsul de a vorbi, la Bistrița, despre Bucureștiul de reședință și starea în care se află orașul?

Preocuparea față de viitorul partidului, pe model „câinele moare de drum lung și Bușoi de grija PSD”, nu poate crea decât derută.

Întrucât, deși liberalii anunță încă de pe acum susținerea lui Iohannis pentru un nou mandat, poate n-ar fi rău ca, în calitate de posibil președinte PNL, Bușoi să se îngrijească de un plan B, despre care să dezbată cu teritoriul.

Cum ar fi, de exemplu, o propunere bună, din actualul partid, contrapusă alegerii PSD. Lasă că e bună sau e proastă, pentru că nu ești tu strategul partidului advers să-ți dai cu părerea pe alegerile lui. Iar dacă e proastă, „cu atât mai bine țării și mie, cu atât mai bine…”, vorba lui Șerban Niculae, cu amendamente.

Poate că Iohannis se răzgândește și nu mai vrea președinție. Poate că n-o să mai poată. Lupta e pe viață și pe moarte.

În loc să abordezi varianta „Firea pentru Cotroceni”, ca fiind drept una proastă a adversarilor, în raport cu posibila variantă „Iohannis încă un mandat”, poate că s-ar cuveni să te concentrezi pe o alegere, cel puțin, la fel de bună, în propriul partid, în caz de avarie.

Decât să spui: „Știu că apar tot felul de sondaje în care doamna Firea, nu într-o competiție de președinție, dar măsurând încrederea, părerea pozitivă, este mereu trecută pe locul întâi. Eu trăiesc în Bucureștiul condus de doamna Firea și vreau să vă spun că, după un an, lucrurile sunt mai mai grave decât la momentul preluării mandatului. (…) Eu cred că, până în 2019, ceea ce văd eu astăzi, fiind direct implicat și monitorizând cu atenție ce se întâmplă în București, vor vedea toți bucureștenii și toți românii, așa încât eu, personal, sunt foarte rezervat în a o lua în calcul pentru președinția României. PSD este un partid care poate lua decizii foarte proaste și s-a dovedit acest lucru. Poate fi una dintre aceste decizii”, mai bine, lași PSD în greșeala lui și-ți vezi de necazurile tale.

Aud că social-democrații pregătesc o adevărată trupă de candidați la prezidențialele din 2019, din care, pe lângă Firea, ar mai face parte Dragnea, Grindeanu și Ponta.

Sigur, toate pot fi proaste sau pot fi bune și în funcție de adversarul pe care îl vor avea de înfruntat.

În opinia lui Bușoi, pentru Capitală, Firea o fi fost o propunere bună sau PNL o fi fost atât de slab și nepregătit, încât, liberalii, in corpore și cu dumnealui în frunte, s-au dovedit a fi o soluție proastă?

Mâine-poimâine se face 2019 și iar ne pomenim cu ruleta rusească la porțile palatului, în ajun de alegeri, în care sunt „spulberați” vreo șase candidați…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Claudia Pătrășanu a cedat nervos 😲 Artista i-a deschis proces în instanță lui Gabi Bădălău:...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
Un bărbat care a stat 22 de ani la închisoare a evadat chiar în ziua...
Ioana Tufaru a pierdut lupta! Totul a fost în zadar!
2.450 euro pe mp, preţul mediu al unui apartament nou în Cluj. Comparaţie cu Bucureşti...
Anvelopele reșapate sau cauciucuri noi dar ieftine? Care sunt mai bune și ce diferență de...
Curs valutar BNR pentru 25 septembrie 2023: Ce valoare a atins luni euro, dolarul, francul...
O recunoașteți? Este fiica unui primar din Iași și face furori în mediul online. Andreea...
HOROSCOP 25 SEPTEMBRIE 2023. Unii nativi pot avea idei inovatoare şi inspiraţie astăzi
Cel mai nou cuplu din showbiz! I-am prins împreună 😁 Ex-soția unui politician celebru, noapte...
SEMNELE care ANUNȚĂ un divorț! Dacă femeia face așa, ESTE CLAR că nu mai e...
HALEP E NEVINOVATĂ! I-au răsturnat verdictul
Dragnea, de urgență la spital. Probleme mari pentru fostul lider PSD
O femeie a amestecat 3 ingrediente banale și ieftine din casă și a obținut cea...
BANCUL ZILEI. Bulă: De ce nu-mi răspunzi la telefon? Bubulina: Eram la baie, mă machiam...
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...