Cine-l consiliază pe președintele Iohannis? Bugs Bunny?

Redactor:
Lelia Munteanu
Cine-l consiliază pe președintele Iohannis? Bugs Bunny?
„Ardem ca proștii!"

„Bună ziua. PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepție: la modificări pe legile justiției, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult și prost”. Așa și-a început Președintele declarația de presă de astăzi, de la miezul zilei. Cu aceleași remarci, pe care le rostește sentențios, de când s-a avântat primul în campania electorală.

Repetă până la exasperare lucruri răs-știute, fără a se osteni să le pătrundă înțelesul, să caute soluții, să întreprindă ceva, orice, în limitele constituționale. Stă pe butoiul în flăcări și, în loc să-i dea cep, se lamentează: „Ardem ca proștii!”. 

Un Președinte-constatator.

Cine-l consiliază? Bugs Bunny? (Personajul acela agitat, cu morișca lui de baliverne: „The way I run this thing you’d think I knew something about it”. „Of course you realize…this means war”, „Jumpin’ without a parachute? Kinda dangerous, ain’t it?”). 

What’s up, Doc? Mai are câteva zile în care ar putea încerca imposibilul: să-și susțină referendumul. (De ce n-o face?).

Nu de conslieri are Klaus Iohannis nevoie at this very moment, ci de un bufon care să se încumete să-i spună adevărul.

Foto: Furaffinity.net/caseyljones

 

Inchide