Cronica unei mire anunțate – un basm românesc ca la Radio Erevan

Cronica unei mire anunțate - un basm românesc ca la Radio Erevan
Publicat: 31/10/2019, 10:58

Ea a fost a unui gunoier șchiop milionar de pe vremea când nu era însurat cu nevastă-sa cu care acum este în proces de câteva decenii. După care a fost luată din dragoste de putere de un moldovean șchiop milionar care a făcut din ea o nevastă de care nu avea la el acolo la el ca ea. Și a adus pentru nunta asta cele mai tari vedete, în frunte cu unul negru care se încrunta mult. Până când ea a devenit atât de mare încât a intrat în vizorul împăratului, care i-a luat capul „soțului” pe care-l ura sincer. După mai care într-o altă noapte a venit înstelat un milionar acoperit cu niște badigarzi de nici poliția nu a răspuns la apel și a furat jumătate din harem cu tot cu acareturi. Și i-a inversat literele între ele și a mai făcut o ea dar mai galbenă. Atunci ea, originala roșie la față de supărare, și-a pierdut mare parte din acte. De a trebuit să falsifice unele mai târziu, de-i trebuiau la tribunal. Jumătatea rămasă la moldoveanul încolțit i-a dat s-o țină cui altcuiva decât unui evreu milionar, că el nu mai poa s-o țină, că împăratul îi vrea capul.

Dar acoperitul care a smuls o jumătate i-a zis evreului: „Fii antenă că ce ți-am făcut eu nu e îndreptat împotriva ta, că e ordin de sus, deci să n-o iei personal”. Și ca evreul să n-o ia personal au început să-l urmărească penal și evreul a fugit pân la urmă în țara sfântă. Și acum nu mai are dosar penal că nu erau nici fapte penale sau s-au prescris.

După fuga urmăritului din poporul ales a venit un mercenar cu un viitor pușcăriaș milionar tuciuriu și cu o semnătură falsă i-au luat jumătatea rămasă moldoveanului șchiop care i-a împrumutat-o evreului milionar care a plecat in țara sfântă. Iar moldoveanul milionar cu acte bune a intrat la zdup. Dar și viitorul pușcăriaș tuciuriu milionar a intrat la zdup. Dar a făcut jumătate din pedeapsă la rejudecare că așa i-a promis mercenarul. Și mercenarului îi mergea bine și a scos din priză un radio vreo doi ani și jumătate și i-a dat pe toți toți, la care avea de dat bani, în judecată. Că cică mercenarul avea pe cineva în spatele său pe deplin acoperit, că el admira mult un general de securitate de la Revoluție, care i-a fost maestru de machiavelisme.

Și uite așa ăștia cu acte false n-au mai plătit nimic nimănui. Nimic. Niciodată. Că avea mercenarul pile la tribunal și la ANAF și la statul paralel și la următorul împărat și mai juca și table cu un general cu frunte îngustă anchetat penal pentru omor din culpă și abuz secret în serviciu. Ce dacă ea era urmărită penal și firma mercenarului și directoarea economică care era nevasta milionarului tuciuriu și fosta secretară a moldoveanului șchiop.

După care a apărut și unul din provincie cu batistă roz care țipa la lume prin televizor să iasă-n stradă și că fără penali și că noul împărat e bun, dar vătafii e răi. Și că trăiască Ardealul și Țara Românească. Și jos labele de pe Ardeal și jos și ungurii. Care ăsta cu batistă cică era coleg de școală cu șeful gărzii pretoriene secrete. Și apoi s-a certat puțin cu mercenarul său prieten cu acte false pentru că nu i-a mai primit pe doi tovarăși buni din galerie. Și s-au certat în fața poporului, după care el a fluturat batista și s-a întors să lupte împotriva ciumei, iar mercenarul cu pile în sitem a vrut s-o facă partid politic la produs cu toți piticii din fereastră, dar nu a semnat nimeni pentru ea pentru trimiterea la munca pe centură.

Și ea până la urmă disperată s-a închis in sinea ei pixelată și a făcut purici. La miezul nopții. Ca o cenușăreasă de la poștă. Poștă românească. Mercenarul a plecat spre nord, iar băiatul cu batistuța a plecat spre sud. Și cei din spatele lor aplaudau. Și uite așa am încălecat pe-o șa și v-am zis povestea așa cum democrația plângea și libertatea de expresie… a pocnit-o și pe ea plânsul. Da, ea a murit, dar sufletul ei va rămâne online pentru noi toți. Asta a fost povestea celei care poartă numele de Televiziunea Care s-a Închis După ce și-a făcut Datoria, dar nu și-a achitat niciodată Datoria. La Fisc. Uite acum și rămasă fără plisc.