Daea, creierul moțat al Guvernului, scos la produs în UE

Redactor:
Lelia Munteanu
Daea, creierul moțat al Guvernului, scos la produs în UE
Guvernul l-a trimis la Bruxelles ca să-și pescuiască SIMPATIE, cum pescuiesc chinezii cu cormorani. Lelia Munteanu comentează mesajul puternic al lui PETRE DAEA către UE

În Comisia pentru Pescuit și Acvacultură, ministrul român al Agriculturii a dat un mesaj puternic Uniunii Europene. A felicitat-o că există (el): „Am intrat în sală cu un succes formidabil –  bravo! –  extrem de important, dar atât de necesar și atât de util pentru noi toți. Aveți să știți, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezența subsemnatului în acest consiliu, bravo! A se vedea populația de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulțumesc pentru întrebări! Bravo!”.

Vorbind despre cormorani, Petre Daea s-a deconspirat.

Guvernul l-a trimis la Bruxelles ca să-și pescuiască simpatie, cum pescuiesc chinezii cu cormorani.

Imaginea e fabuloasă: bărcile arată ca niste cotețe plutitoare. Pe stinghii, stau păsările scrutând atent luciul apei. (O vânătoare cu șoimi răsturnată). De gâtul fiecărui cormoran e prins un inel, cât să-i îngăduie să înghită pe nemestecate plevușca. Inelul are o sfoară cu care pescarul trage cormoranii încărcați în barcă. Apoi, le scot tacticos peștii din cioc ca din undiță (la fiecare scufundare, vreo șase).

Din ce alt motiv ar fi fost trimis Daea tocmai la UE? Ca să pescuiască, în folosul Executivului de la București, niscaiva aplauze pentru bufonerii, un oftat de compătimire, ceva.

Guvernul încă mai trage de sfoară să-l aducă în barcă.

 

Inchide