Dai milioane la BOR, Dumnezeu îți dă miliarde la buget

Dai milioane la BOR, Dumnezeu îți dă miliarde la buget
Publicat: 28/01/2017, 20:13

Dacă, anul trecut, guvernul Cioloș „alocase”, inițial, unităților de cult, de la bugetul de stat, zero lei, pentru ca, ulterior – față cu dezamăgirea manifestă a Patriarhului BOR -, să pluseze până la 120 de milioane lei, prin două rectificări bugetare, nici guvernul Grindeanu nu a rezistat dezamăgirii Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe.

Și acest cabinet, după „prima” rectificare a draftului de buget pe 2017, impusă de necesități, a sporit suma alocată, inițial, de la buget, pentru sprijinirea construirii și întreținerii de biserici, cu 50 de procente, aceasta ajungând de la 20, la 30 de milioane lei, în timp ce contribuția statului la salariile preoților a crescut și ea cu aproape patru procente față de prima „estimare” a nevoilor, ajungând la circa 400 milioane lei.

Gândiți-vă, dară, cu câte procente ar putea crește, și anul acesta, la următoarele două corecții, bugetul în discuție.

Vorba lui Becali Gură de Aur: „Faptul că au dat atenție mai mare Bisericii înseamnă că oamenii ăștia au credință. Dacă pune Dumnezeu mâna și vede că ai bună credință și dragoste să dai pentru Biserică, aduce Dumnezeu la guvern multe miliarde și miliarde. Nu sunt bani foarte mulți, dar este îmbucurător gestul pe care îl face Guvernul pentru Biserică. (…) Va tăia din toate fondurile și va da la Biserică, Grindeanu. Că așa, după față îl văd băiat cuminte, îmi place fața lui, un om cu bun simt, cu față curată, cuminte”.

Pentru că, nu-i așa, la prima strigare, bugetul de anul acesta, alocat finanțării unităților de cult, este cu 75 la sută mai mic față de cel de anul trecut. Dar dacă vom observa că dezamăgirea Patriarhului face să crească bugetul, în cursul anului, ca maiaua în ajunul sărbătorilor, vom trage luminata concluzie că, și anul acesta, preoții se vor cârpi din salarii și sporuri de muncă grea…

Știu, biroul de presă al Patriarhiei mă va trece iar pe lista „jurnaliștilor anticreștini”, afurisindu-mă, pentru că n-am să mă pot abține, și voi relua aici un exemplu grăitor despre ceea ce înseamnă relația creștin-ortodoxă dintre politică și biserică, și de ce, de la un an la altul, crește bugetul pentru salariile preoților, în paralel cu încasările, fără număr, factură și chitanță, ale acestora, în contul diverselor servicii creștinești.

Iată cum îi amenința cu apocalipsa pe colaboratorii săi, în urmă cu doi ani, vicele pesedist de la acea vreme al CJ Satu Mare, dacă în turul doi al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta nu va fi fost ales președinte: „Deci nu se mai poate. Dacă vreți să lucrăm bine împreună, bine, dacă nu, cu asta basta. (…) Cei care nu veți avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Județean, și cât am posibilitate, nu o să primiți niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero și garantez că niciunul nu mai primește nimic. Stați și muriți, asta e viața. (…) Și-o spun foarte clar. Toți directorii de deconcentrate care au fost numiți politic, directorii de școli, toți care au fost numiți politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. (…) Am vorbit și cu Preasfințitul, am vorbit cu toți popii. Exact cum vorbesc cu voi, așa am vorbit și cu ei și am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-a terminat! Dacă nu vreți să fiți de partea noastră, s-aduceți să votați cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la ușa nu mai veniți! Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraților, nu, la revedere, și i-am spus la Preasfințit, a spus Preasfințitul – trimiți în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS, și-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta, să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Deci Preasfințitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (…) Și încă ceva, la toți popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am și spus. Toți au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-a terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem noi, mă, casă de binefacere, suntem proști? Nu mai suntem proști, am fost destul„.

De ce? Pentru că banul e ochiul dracului, Doamne iartă-mă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Cîrstoiu: Nu mă retrag. Să anunțe Ciolacu că mă retrage. Nu iau bani, nu am...
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani