Cristian Tudor Popescu
21.09.2012
Puterea Gândului

Dan Diaconescu a câștigat

Dan Diaconescu a câștigat
Când scriu aceste rânduri încă nu s-a anunțat rezultatul bătăliei pentru vânzarea acțiunilor Oltchim. Dar un câștigător există deja.

Când scriu aceste rânduri încă nu s-a anunțat rezultatul bătăliei pentru vânzarea acțiunilor Oltchim. Dar un câștigător există deja.

În premieră în România, licitația de la Ministerul Economiei s-a transformat într-un show televizat în direct, cu un înalt funcționar al statului, șeful privatizării, talentatul domn Vulpescu, amintind de un polițist care conduce circulația cu mișcări de street-dancer într-un clip recent pe YouTube, și un invitat special, Dan Diaconescu, venit să-și facă imagine. Afișând o relaxare maximă, mă întreb cât de gustată de muncitorii de la Oltchim, dl Vulpescu a lansat poante – „urma scapă turma”, „plicurile sunt cam subțirele” – a creat suspans,  prelungind actoricește anunțarea cifrelor din oferte, s-a întreținut familiar-ironic cu presa.

Dan Diaconescu  n-a pierdut niciun prilej să turuie că audiența showului „capitalist” Vânzarea Oltchim în minutul de aur va fi fără precedent, că el, împreună cu poporul român, care i se va alătura în masă la cumpărarea de acțiuni Oltchim, fie și cu câte 1 euro, va câștiga, și nu ciocoii, că a fost și rămâne numărul 1, că oferta sa de 203 milioane lei e de nerefuzat,  iar banii vor merge chiar de luni la muncitorii combinatului, prin plata salariilor restante.

În urma acestei emisiuni de televiziune, transmisă nu doar de OTV, ci de toate posturile de știri, imaginea lui Diaconescu de amic al poporului, nu numai al muncitorilor de la Oltchim, de bogătaș darnic,  de patriot care vrea ca marele combinat  să rămână „al românilor”, a mai recoltat un număr apreciabil de voturi ale alienaților mintal și disperaților din România.   Vă mai amintiți de spectatorii OTV care au dat bani pentru sistemul infailibil de a câștiga la loterie Ogică-Diaconescu?

E de presupus că pe D. Diaconescu nici nu-l interesează în mod real să primească în brațe un elefant bolnav ca Oltchim,  de care ar trebui să aibă grijă, investiția lui în această privatizare i-a fost deja returnată în capital politic și va produce profit până în decembrie.

PS Dan Diaconescu a câștigat – e oficial. USL îi convine ca muncitorii de la Oltchim să-și ceară de acum salariile de la patronul OTV,  lăsând în pace guvernul Ponta. Cele 45 de milioane de euro angajate de Dan Diaconescu,  în cazul în care ar fi plătite în două săptămâni, ar putea reprezenta investiția unei persoane sau grup economico-financiar pentru ca în alegerile din decembrie partidul lui Diaconescu să câștige un număr impresionant de locuri în Parlament.

După care, cei din spatele noului proprietar Oltchim și mare lider politic vor începe să-și scoată banii cu ajutorul grupului parlamentar PP-DD, iar în ce-i privește pe muncitorii de la Oltchim și combinatul, după 10 decembrie,  dacă nu mai devreme, Dumnezeu cu mila.

Inchide