De ce minți obtuze sau ticăloase răspund de soarta noastră?

De ce minți obtuze sau ticăloase răspund de soarta noastră?
Publicat: 11/08/2018, 09:47

Din păcate, dezmințirea repetată a logo-urilor unor autorități publice, de către realitatea imediată, atrofiază intuiția naturală. Așa se face că „Siguranță și încredere”, în cazul Poliției sau „Nu suntem gardă pretoriană” – în cazul de față – sunt cireșe cocoțate pe tortul de carton. Tort de uz vitrinier, recuzită substituind mincinos înțelesuri iremediabil pierdute în exercițiul zilnic.

Vineri noaptea, Jandarmeria și-a dat în petec prin absența interesului de protejare a cetățenilor. Nu doar prin exces de zel. Mai degrabă prin prostie. A fost incapabilă, în ciuda unor filtre extrem de severe, să oprească infiltrarea unor mardeiași aflați, de bună seamă, în baza ei de date, din repetate răfueli de pe stadioane sau prin ticăloșie, regizând evoluția graduală a acestor bande până la un punct de fierbere, când s-a trecut la molestarea colectivă; de-a valma cu instigatorii, a unei mulțimi în care se afla o majoritate covârșitoare de cetățeni pașnici: femei, copii, vârstnici, nevinovați.

Da, e greu să separi cu câtă prostie și ticăloșie a evoluat Jandarmeria vineri noaptea! Din păcate, frica de poporul în numele căruia, zi de zi, se laudă Dragnea&comp că administrează țara, fibrilația ei, i-a luat în stăpânire încă din momentul proiectării acestui miting. Ea s-a transmis clientelei politice cocoțată la vârful autoritățllor subordonate; de la Guvern la Ministerul de Justiție, Ministerul de Interne, Ministerul de Finanțe. Încă de la intrarea în țară, orice român, venit sau nu cu intenția de a participa la mitingul diasporei, era descurajat de vameși, de grăniceri, de Poliția rutieră, prin mijloace abuzive, ca să se lepede de țara și de durerile ei! Tot așa cum făcea și părintele natural al pesedeul de azi, feseneul de ieri, care descuraja românii din diaspora istorică să investească în România; „Veniți voi cu banii, că știm noi ce să facem cu ei!” Mai e nevoie să amintim baletul trivial pe care l-a practicat actuala putere, chiar în ziua alegerilor, blocând participarea diasporei? Vă mai amintiți de „sfaturile” Gabrielei Firea, ale lui Corlățeanu sau Meleșcanu care-i puneau pe drumuri imposibile pe românii din străinătate? Da, prostia e geamănă cu ticăloșia!

De aceea, intervenția președintelui Iohannis, prin care cere ministrului de casă al lui Dragnea, Carmen Dan, de a face o anchetă, ni se pare futilă, inoperantă. E nevoie de intervenția organelor de anchetă care să cerceteze cine și cum se face vinovat de această „mineriadă” în uniforma Jandarmeriei. Și pe ce se duc măririle repetate de salarii la Jandarmerie și la Poliție, incapabile să asigure securitatea elementară a unor cetățeni care-și exercită dreptul constituțional de exprimare!

Dar nici Liviu Dragnea, deși s-a dat absent, nu poate fi străin de ceea ce s-a petrecut vineri seară. Nu mă refer doar la prestația guvernamentală – chiar printr-un interpus de paie – cât la repetatele sale ieșiri în public, prin care-l acuză Președinția ca fiind laboratorul unor fapte care atentează la ordinea constituțională. Să nu ni se spună că alegațiile astea sunt dreptul politicianului la opinii. Nimeni nu se poate prevala de acest drept, când ordinea constituțională este pusă în pericol. Există o linie roșie, de netrecut, chiar și pentru vorbele de clacă, cum sunt alegațiile de acest fel de care abuzează, zi de zi, liderii PSD-ALDE, cu gura plină de acuzații fără dovezi privind vinovăția de trădare de patrie. Cine trădează patria, domnilor, au vrut să afle și diasporenii veniți în Piața Victoriei. Și au fost primiți cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și bastoane de cauciuc. Culmea, în numele siguranței cetățeanului sau ca o gardă pretoriană?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului