De ce PSD-ul urăște multinaționalele, deși au făcut cele mai multe afaceri cu ele

De ce PSD-ul urăște multinaționalele, deși au făcut cele mai multe afaceri cu ele
Publicat: 13/02/2017, 08:52

Gândirea lor, promovată și la nivelul partidului era și este că multinaționalele au primit fabricile construite de Ceaușescu și de către popor pe gratis, au acaparat sectoare întregi din economie dând afară companiile de stat administrate de oamenii lor, au beneficiat de ștergerea datoriilor, au primit contracte de stat, totul ca un preț care trebuia plătit pentru intrarea în cancelariile occidentale, în Uniunea Europeană și în NATO.

Acum, pe lângă aceste lucruri se mai adaugă faptul că au primit petrolul, pădurile și multe alte resurse gratis, la care se adaugă faptul că scot profitul din România, în timp ce angajații sunt ținuți să muncească cu salarii minime.

Multinaționalele țin România în subdezvoltare, nu vor ca țara să se dezvolte, iar oamenii să câștige mai bine, parcă așa spunea Dragnea.

Multinaționalelel sunt acuzate că și-au trimit oamenii în Piața Victoriei și în celelalte orașe mari, ca să protesteze împotriva celebrei OUG 13, cu scopul final de a da jos de la putere guvernul național PSD-ALDE și a instala guvernul lui Iohannis, aservit Bruxelless-ului și multinaționalelor, cum a fost guvernul Cioloș.

Ironic, istoric, liderii PSD au făcut mai multe afaceri cu multinaționalele, cu cei care vor să distrugă unitatea și independent acestei țări, decât au făcu celelalte guverne sau regimuri.

Dacă ne amintim de afacerea Daewoo, de acum 12-13 ani, privatizarea Petrom cu nivelul scăzut al redevențelor, apariția în pădurile României a grupului austriac Schweighofer, autostrada Bechtel, a doua etapă din privatizarea BRD, privatizarea Sidex și a altor combinate, etc, toate sunt legate de guvernările PSD și de liderii lor.

Toate aceste vânzări și privatizări au fost însoțite de ștergeri mari de datorii, plus bani din bugetul de stat, fie pentru disponibilizări, fie pentru probleme de mediu.

Să nu uităm de perioada 2006-2008, când Călin Popescu Tăriceanu, premierul PNL, acum liderul ALDE, a fost susținut la guvernare de voturile PSD, care oficial era în opoziție, împotriva lui Trăian Băsescu, dar de facto era la guvernare, beneficiind de toate avantajele în privința direcționării fondurilor de stat sau a numirii propriilor oameni în unitățile administrative.

De asemenea, facilitățile fiscale pentru programatori au fost date de guvernul Adrian Năstase.

Guvernul Ponta le-a șters multinaționalelor datorii și penalități fiscale de aproape 1 mld. de euro în 2014, prin reclasificarea drepturilor de autor și salariale.

Deși public erau critici vehemenți împotriva redevențelor mici plătite de Petrom, de care beneficiză OMV, nici guvernul Ponta nu s-a atins în realitate de ele când a venit la putere în 2012, deși ar fi putut s-o facă.

Niciun guvern PSD nu a făcut în realitate mai mult în privința taxării profiturilor, decât celelalte guverne care au fost vândute străinilor.

Dar public dă bine ca PSD să fie poziționat ca fiind un partid care vrea binele țării, în timp ce multinaționalele vor răul țării.

Ca retorică, liderii PSD plâng pe urma românești, a antreprenorilor români, a regiilor de stat, dar în realitate nu fac mai mult decât ceilalți. Cu excepția creșterii salariului minim pe economie.

Problema PSD-ului și a liderilor naționali și locali este că deși a dat tot ce a putut da multinaționalelor, ce au cerut ele, angajațiii lor sunt împotriva lor, nu votează niciodată cu ei, ci dimpotrivă îi fac comuniști, „ciuma roșie” și îi vor la pușcărie pentru corupție.

Dacă noi suntem corupți, atunci și multinaționalele sunt corupte, pentru că am făcut afaceri împreună, ar spune liderii vechi și noi ai PSD.

Atunci cum pot angajații voștrii să ne urască având în vedere că ei sunt beneficiari direcți ai facilităților fiscale din IT sau le-am șters, în 2014, problemele care ar fi intervenit prin reclasificarea drepturilor salariale?

Vă dăm acum legea prevenției, ca să nu ma idea fiscul peste voi, pentru că nu dă bine în Occident și pe bursa la voi să audă că în România faceți optimizare fiscală continuă.

Cum pot să strige „ciuma roșie”, când noi v-am dat acces la resurse, la un preț mic, la contracte cu statul, la un preț mare, de care și ei beneficiază prin plata unor salarii mai mari?

Am fost și suntem mai capitaliști decât chiar părinții capitalismului și ai democrației, și tot noi suntem de vină, ar spune PSD-iștii?

Pe noi ne vreți la închisoare pentru abuz în serviciu, în timp ce la voi este lobby și conflict de interese pe față?

De ce ne urăsc angajații voștri, de ce ne urăsc corporatiștii?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
BANII AU INTRAT deja în conturi. Informația a fost deja confirmată oficial
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani