Două picioare în gură (Codul Penal pe înțelesul tuturor)

Două picioare în gură (Codul Penal pe înțelesul tuturor)
Publicat: 04/02/2014, 15:08
Actualizat: 14/01/2020, 06:17

Martor principal (ministrul Dușa) – zâmbește radios.

Martor 1 (Jandarm): Ce mi-a atras atenția? Că noi scoteam oamenii din zăpadă și ei intrau la loc. Nu și nu, că nu ies până nu vine președintele pe care l-au votat, din prea plinul (găleților?) lor, domnul Bunea Stancu. Eu cred, părerea mea, că populația este extrem de atașată de acest… demnitar aș putea să-l numesc.

Martor principal (ministrul Dușa) – zâmbește înțelegător.

Martor 2 (femeia de serviciu de la Consiliul Județean): Este un om pâinea lui Dumnezeu, mămică, n-am nici un interes să vă mint! Muncitor, săritor, popular, respectos, bun la suflet. De unde și numele lui dânsu care i s-a dat – Bunea.

Martor principal (ministrul Dușa) – zâmbește suav.

Martor 3 (coleg de PSD): A fost o provocare, o diversiune ordinară executată de presa băsistă! Cum să-l întrebi pe acest părinte al județului dacă demisionează?! Păi, măi nenorociților – dacă pot să mă exprim astfel – fără el Brăila nu există! Puțin respect! Ne ține în spinare de ani de zile! Ce lege a încălcat? Citiți dracu” noul Cod Penal! Oameni de căcat, anal-fabeților!

Martor 4 (inamic politic): Personal, nu am ce să-i reproșez. Din contra, țin să-i mulțumesc și pe această cale, deoarece domnia sa tolerează, cu generozitate, opoziția, în județul său.

Martor principal (ministrul Dușa) – zâmbește discret.

Martor 5 (simpatizant politic): În fond, ce s-a petrecut? Președintele Consiliului Județean a dojenit părintește o ziaristă. Ce să spun, i-a zis fâță! Fiindcă se fâțâie de colo-colo, cum procedează presa. Am fost în sală, n-a amenințat-o nimeni cu bătaia! I-a zis că-i dă două șuturi, ca un spirit de glumă. Practic, pentru încurajare.

Martor principal (ministrul Dușa) – zâmbește cu subînțeles.

Martor 6 (estet de partid): Picioare în gură? Două? Sună suprarealist. M-aș gândi la Picasso, bunăoară…, la perioada roz…

Martor principal (ministrul Dușa) – zâmbește satisfăcut, semn că e bună și politica asta la ceva.