Dragnea, Firea și 1.000.000 de români la plimbare prin București

Dragnea, Firea și 1.000.000 de români la plimbare prin București
Publicat: 22/07/2018, 18:52

Demonizarea publică a PSD prin inscripționări vizibile public, inclusiv de către pasagerii avioanelor aflate în manevre de aterizare, acroșarea de către alegători a parlamentarilor obedienți față de „șef” și de nevoile acestuia de a scăpa de mâna legii, tentativa suicidară a unuia dintre protestari sau, mai nou, anunțata potopire a capitalei administrată în întregime de liderii partidului condus de un politician corupt, deja dovedit în primă instanță, sunt câteva simptome ale ridicării nivelului de proteste care pot căpăta forme extreme. Ținta anunțată de mitingul proiectat de românii din diaspora e alungarea PSD de la guvernare. Sau, măcar, obligarea lui Liviu Dragnea să se retragă în așteptarea verdictului final.

Ultima mișcare menită să scurteze așteptarea a venit din partea doamnei Ecaterina Andronescu. Sâmbătă seara, într-o emisiune televizată, domnia sa i-a cerut „șefului” să spună de ce și cum a cooperat cu „statul paralel” pe care-l incrimina cu mânie patriotică în adunarea convocată de către PSD-ALDE în Piața Victoriei.

În numeroase rânduri ministru al Învățământului, vicepreședinte al PSD, doamna Andronescu era până mai ieri un „mediu” întotdeauna disponibil hipnotizării de către șeful de partid. Indiferent care fusese el: Iliescu, Roman, Geoană, Ponta… Niciodată n-avea să iasă din vorba vreunuia dintre ei! Așa cum niciodată nu i-a trecut prin gând să absenteze de la vreun asalt tv de demolare a ceva sau a cuiva. Mai rar membru de partid atât de disciplinat! Într-atât încât, șeful ei – poate era Geoană, poate Ponta – cerându-i să se lase garantată de un analfabet funcțional, cum e un fost primar pesedist, magnetizată fiind de sarcina ce i s-a trasat nominal, condiție fără de care n-ar putea să continue cariera parlamentară, dna Ecaterina Andronescu a acceptat să-și cocoațe poza pe numeroase bannere. Era chiar ea: profesoară universitară, rector al prestigioasei citadele politehnice, sub garantul unui comic fără voie! Sâmbătă seară însă, ce să vezi? Hipnoza, sub puterea căreia era, s-a risipit și, trezită din sclavia disciplinei de partid, i-a cerut socoteală lui Liviu Dragnea! Cum că toți membrii de partid vor să știe în ce fel și de ce dl Dragnea a fost printre primii care au construit „statul paralel”.

Nici doamna Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, nu se simte mai bine în partidul luat sub antrepriză de către bonzii din Teleorman. După izgonirea de către cei douăzeci de mii de spectatori „soroșiști” de pe scena unde urcase, dacă nu fraudulos, oricum fără de vreun folos, alături de campioana de la Roland Garros, a ieșit din adormire. Reîntoarsă din concediul ei legal – probabil singura faptă care, la încheierea mandatului, va fi considerată legală – a dat de belea. Intrată sub spectrul fricii, ea simte nenorocirea care va să vină. Sperietura dnei Gabriela Firea e produsă de dorința unui milion de români din diaspora de a zbura special la București, ca să izgonească PSD de la guvernare. Va fi sau nu un milion, e greu de spus. Altceva e interesant. Faptul că n-am văzut-o pe dna Firea deloc speriată, nici pe departe ca acum, când urmașii lăsați de „Tribun” în PSD, prognozau un milion de bugetari pentru adunarea de susținere a „șefului”. Mincinos sau nu, milionul acela n-avea cum s-o sperie, ea știind prea bine că cei aduși sub amenințarea de absență în cronica de prezență de la servici și cu bașbuzuci pe companii nu vor fi decât aplaudaci. Ai șefului! De data aceasta, nu mai e de râs. Mai ales după ce se dovedește că „statul paralel” e ca-n vorba aceea: cine zice ăla e! Chiar șeful domniei sale. Cum acesta îi interzice să-și manifeste ambiția de a candida pentru Cotroceni din partea PSD, dna Firea joacă alba/neagra în dauna invidiosului. Să vedem cine se va arde cu focul iscat din acest joc.

La prima strigare, ea a refuzat aprobarea mitingului. Nu e atât de naivă încât să nu fi bănuit că astfel va încinge mânia protestatarilor. Cei refuzați, de-acum cu știința politicii din lumea aceea de „afară, pe care o vroiau și la ei acasă”, în lipsa unei aprobări formale, au amenințat-o cu o „plimbare prin centrul Bucureștiului”. Mingea fiind în terenul Primăriei, dna Firea a cerut să vină în această săptămână lângă ea șefii serviciilor secrete și ai Jandarmeriei, cu care să alcătuiască o celulă de criză. O astfel de perspectivă nu e menită să potolească furia protestatarilor, furie care a crescut exponențial după ultima săptămână când, gata-gata, urma să treacă prin guvern ordonanța de urgență care să-l scape de pușcărie pe dl Dragnea. Ce ziceți? Cine e mai tare dintre cele două doamne pesediste?

Doamna Firea, deși cu școală mai puțină decât dna Andronescu, are însă școala vieții. De partid. Ca și Liviu Dragnea, mulți președinți a dizgrațiat și ea în stagiul ei de partid. Un Dragnea izgonit de la Putere ar propulsa-o spre Cotroceni. Bucureștenii dovedindu-se nerecunoscători, merită să încerce și cu România!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...