• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

După „Pensia în familie”, programul național „Operează-te singur”

După „Pensia în familie”, programul național „Operează-te singur”
Istoria PSD e o cronologie a ingeniozității.

Proiectul de lege a „Recunoștinței între generații” e cel mai nou produs al gândirii pesediste. Rezolvă strălucit problema pensiilor.

Chiar dacă – prin absurd, cu Teodorovici la Finanțe – ar exista bani, n-are rost ca Guvernul Vasilica să greveze Bugetul cu pensiile unora de care Statul nu mai are nevoie decât o dată la patru ani, câteva minute. E și normal ca pensia să fie asigurată între generații – părinții-și cresc copiii și viceversa. Moralmente, e chiar obligatoriu: nu pot fi lăsați în plata societății, după o viață de muncă în zadar. Iscusit! (Recunoștința are, ca orice act normativ, și sancțiuni – în cazul acesta, pușcăria).

Cum se întâmplă în viață, vor fi unii care se vor bucura sincer. (Nu și fiii fostului procuror general Lazăr, care vor trebui să pună mână de la mână până la incidența sumei de 27.000).

Dacă orfanii își închipuie că sunt exceptați, se înșeală. Se vor găsi destui să-i adopte, chiar înainte de a lua prima leafă.

Problema pensiilor odată externalizată, Guvernul ar mai avea două (Educația a rezolvat-o doamna Andronescu, în mai puțin de patru mandate): Sănătatea și Înfrastructura.

În Sănătate, ne paște programul național „Operează-te singur”. Cât privește Infrastructura, e de ajuns ca măcar vreo 18 milioane de români (tot nu știm câți suntem și poate că e mai bine) să toarne Șî Ei un metru – în total 18.000 de kilometri de autostradă.

Deja se conturează pericolul a prea mult bine!      

 

Inchide