Firea și Grindeanu se bat pentru Centura „Mondială”

Firea și Grindeanu se bat pentru Centura „Mondială
Publicat: 11/06/2017, 10:50

Aproape surprins de amploarea atacurilor declanșate de binomul PSD, Firea-Dragnea, împotriva nefericitului Grindeanu, mă gândisem să susțin interesele premierului, pe motiv că numai de încă un scandal inutil n-ar mai avea nevoie țara și poporul, într-o conjunctură politică externă delicată, în care, tot ce ni se cere la intern este să dăm dovadă de un calm englezesc, un pragmatism nemțesc și o putere de muncă, made in Japan.

Mă temeam să nu-i fie afectată puterea de coordonare și de decizie a bietului prim-ministru, față cu atâtea amenințări câte i s-au transmis online și prin viu grai, de la faptul că „se are în vedere, inclusiv, demiterea sa, dacă nu iese bine la evaluări”, până la critica plină de sensuri, dar lipsită de sens, a Primarului General, cum că premierul nu e reprezentativ în fruntea statului, nefiind ales de națiune așa cum a fost dumneaei în fruntea orașului.

(Aici, în paranteză, aș avea de făcut o corecție. Eu cred că, de vreme ce Sorin Grindeanu a fost numit premier de Liviu Dragnea, acesta din urmă a avut girul/acceptul/votul, de facto, al întregului partid, ceea ce înseamnă o „aglomerare” națională de peste 500.000 de oameni, pe când Gabriela Firea a primit votul a vreo 250.000 de locuitori ai orașului).

Iar acum să ne întoarcem la motivul divorțului Grindeanu-Firea.

Ei bine, Primarul General, nemulțumit că are pe mână doar un oraș, deși a fost ales de atâtea mii de bucureșteni, s-a gândit să mai „atragă” ceva din portofoliul național al premierului neales, Grindeanu. Printre altele și Centura Capitalei.

Derutată de denumirea obiectivului, Firea chiar a conchis că ditamai drumul ar putea „aparține de primărie”, și i l-a cerut lui Dragnea. Dragnea, sensibil, i l-a promis, numai că, după cum ne-a informat primarul, premierul nu mai ascultă de Daddy, nu mai comunică, și, deci, nu poate transmite ordinele lui Dragnea miniștrilor săi, ca să o pună pe Firea în posesie.

În aceste condiții, mă gândeam că i-ar prinde bine șefului executivului o susținere morală, în lupta cu aleșii.

Și, când colo, ia uite ce zice Sorin Grindeanu, ferm și curajos: „Ar fi greu să mă bat cu doamna Firea în carnete de membru de partid. Nu cred că rolul meu este de a da replici. Am contact zilnic cu foarte mulți aleși locali. (…) Niciunul dintre colegi nu mi-a transmis problemele prin intermediul televizorului. Au înțeles că ușa mea e deschisă pentru toată lumea inclusiv pentru doamna Firea. Cred că e mai bine să discutăm așezat decât la televizor. (…) Am discutat cu domnul Cuc, cu domnul Petcu. Ei au discutat la Primărie. Dacă e nevoie, facem aceste transferuri, dacă sunt în interesul bucureștenilor. Până luni, domnul Cuc îmi va prezenta problema legată de Centură. Unde e mai bine, acolo să fie. Important e să se facă. Pe mine mă interesează să se ajungă la un punct de vedere comun. Nu am orgolii. Eu urmez doar ceea ce mi-a cerut Liviu Dragnea. Nu am niciun orgoliu. O să o sun pe doamna primar. Mă interesează să se rezolve aceste probleme. Centura nu e doar pentru bucureșteni„.

Așa este, Sorin Grindeanu a remarcat foarte corect: Centura nu este, exclusiv, a Bucureștenilor. Ba, ca să fim sinceri, drumul e mai mult în bătătura Ilfovului, fiind, în opinia mea, unul de importanță națională.

Cu cine, oare, în afară de Liviu Dragnea, s-a sfătuit Gabriela Firea, când a hotărât să bage, exclusiv, banii bucureștenilor în Șoseaua de Centură?

Putem trage concluzia că a satisfăcut toate nevoile locuitorilor Capitalei, și i-au rămas bani pentru proiecte naționale? A consolidat toate clădirile cu bulină roșie? (Nu știu de câte s-a ocupat în ultima perioadă). A terminat toate parcările necesare? (Nu știu dacă a făcut vreuna, serioasă, în anul care s-a scurs de la instalarea pe funcție). Au fost puse la punct spitalele, școlile, grădinițele și creșele, ca să arate a unități aparținând unei capitale europene? Au fost asfaltate străzile desfundate ale Bucureștiului? S-a schimbat „flota” RATB? A fost rezolvată problema poluării, a gunoiului/gropilor de gunoi, a câinilor vagabonzi, a invaziei de șobolani, a țânțarilor, a curățeniei – ca să mă opresc, totuși, la un moment dat

E posibil să fi fost puse la punct toate aceste probleme cu care se confruntă, inclusiv, cei 250.000 de votanți ai săi, dar și ceilalți două milioane de bucureșteni pe care nu i-a impresionat?

Aceștia din urmă trebuie oare pedepsiți, și trimiși să se simtă bine numai pe centură?! Mă îndoiesc că ar fi foarte încântați.

Iar dacă tot vrea să-i ia centura lui Grindeanu, atunci să le-o dea primarilor din Ilfov, că o bună parte „șerpuiește” pe pământurile lor .

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Gabriela Firea l-a părăsit: Bea foarte mult și mă bătea
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...