Ghici ce: „cancan sau dezinformare”?

Ghici ce: „cancan sau dezinformare?
Publicat: 18/09/2017, 20:39

Zice, azi, la ieșirea de la DNA, potrivit Mediafax: „În politică ne batem, dar nu ne batem cu dosare. Deci nu am niciun fel de dorințe, nici nu mă ocup cu denunțuri, cu delațiunea. Am fost chemat ca martor, am spus ceea ce știu, dar eu nu confund bătălia politică… eu nu confund și nu duc bătălia politică cu arme judiciare că s-a dus contra mea bătălia politică cu arme judiciare și nu mi-a plăcut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i face!”. Și adaugă, răspunzând, evaziv, la întrebarea: „Există motive de îngrijorare pentru Liviu Dragnea după această declarație?” – „Habar n-am”, spune, ca și când ar fi trecut pe la Anticorupție, ca să bea o cafea și să mănânce rahat turcesc cu o jumătate de sistem.

După care, se traduce, el însuși, pe Facebook: „Am fost invitat ca martor și am spus normal adevărul despre lucruri la care am participat din funcția de Prim Ministru – restul e cancan sau dezinformare”.

Nu spun că toate astea sunt surprinzătoare, mai ales în cazul lui Victor Ponta, la care duplicitatea (ca să nu spun dedublarea – vezi faza cu votul deputatului Ponta, împotriva votului premierului Ponta) este la ordinea zilei.

N-a trecut săptămâna, de când fostul amic al lui Dragnea spunea: „O să vă dau un alt exemplu care m-a deranjat foarte tare și concret, cu acte. Domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut de altfel hârtia pentru guvern, pentru trecerea acelui lac (Lacul Belina) la Consiliul Județean Teleorman. (…) Eu am aflat acum din presă și înțeleg că așa este, adevărat, cred că nu-i o minciună, că acel lac a ajuns la Tel Drum. Sigur că m-am enervat. Că nu mi-a zis că ajunge la Tel Drum, mi-a zis că ajunge la poporul teleormănean. (…) Asta e o chestiune care m-a deranjat. Pentru că e și semnătura mea acolo. Normal, după ce semnează toți ceilalți miniștri, semnează și primul ministru. Dar, da, domnul Dragnea a propus ca acel lac să treacă la… dar nu mi-a zis că-l trece după aia la Tel Drum”.

În ceea ce-l privește, Ponta consideră că declarația în discuție nu e nimic mai mult decât o rafală conexă a unei „bătăi politice” – mai bine, oricum, decât bătaia cu pumnii -, și nicidecum una cu dosare, cu denunțuri și cu delațiuni…

Spun, încă o dată: dacă invitația fostului premier, Victor Ponta, la DNA, în calitate de martor, are legătură cu „afacerea” TelDrum, personal încep să mă îngrijorez.

Păi, ce-ar fi vrut să-nsemne cele spuse mai sus?! O glumă răsuflată, din vechea sa colecție? Poate o reglare de conturi, ca în filmele americane, când bandele se spulberă în pe stradă, până la ultimul, în absența „artistică” a poliției? O arătare a pisicii, la o șuetă organizată în sufrageria lui Oprea?

Păi, nu era clar că, după asemenea acuze, orice Parchet, care stă cu urechea pe recepție, îl va chema să dea socoteală, în primul rând despre vechile sale fapte și tăceri, dar și, evident, despre întreg subiectul povestirii?

Habar n-am ce vrea să-nsemne: „Am fost invitat ca martor și am spus normal adevărul despre lucruri la care am participat din funcția de Prim Ministru – restul e cancan sau dezinformare”.

Adică ce înseamnă „cancan sau dezinformare”? Poate ceea ce ne-a spus el, data trecută? Păi dacă se supără și Dragnea, ca Bădălău, și-i face de „denunț calomnios”? O să-i fie bine?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?