• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Klausstadt și Adunații-PSD

Klausstadt și Adunații-PSD
Și la Sibiu, și la Iași, și euro-optimiști, și euro-sceptici, ca pisica lui Schrödinger

Nu mi-a fost ușor să bat de la Summitul din Sibiu până hăt la Marea Adunare Pesedistă de la Iași. 

„O lecție de patriotism pentru Iohannis”, care s-a dat cu „interesele străine” – pentru asta a declarat Jupânul României „libere și suverane”, Liviu Dragnea, că și-a adunat astăzi efectivele și efectivii. (Pe Gloricica Dăncilă o trimisese încă de dimineață la produs voturi prin Transilvania. Cinismul istoriei face să nu fi strâns decât UE).

Ca să le ia voturile, Jupânul României le-a vândut moldovenilor șiraguri de clișee ieftine, patriotarde. A umplut scena cu costume populare, a agitat moaștele lui Ștefan cel Mare, a acuzat „Sistemul” de tentativă de „exterminare politică” a patrioților din PSD (stirpea celor care-și fac casa pe două străzi, ca să se dedulcească de acest „sfânt pământ”).

„Sistemul” e un cuvânt bun când ești la guvernare, ai majoritatea în Parlament, și-ți trebuie un țap ispășitor: V-am dat și v-am mai da, dar nu ne lasă „statul paralel”. Nu s-a găsit nici un purtător de pancartă care să-i replice: Stăpâne, păi, dacă-i paralel, nu se întâlnește cu al vostru, dați-ne fără frică! Însă, din aprilie, de la Dumbrăvenii-Sucevei, nici un pesedist nu mai deschide gura decât să strige „Victorie!”.

Libertate! Independență! Suveranitate! s-a zbierat la Iași, în timp ce  grangurii adunați la Sibiu triluiau frumos „Unitate”.

Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, formație participantă la Festivalul Internațional de Folcor „Ceahlăul”, a încheiat încă o zi perfectă pentru România.

Inchide