Ludovic, Regele Soare-Apune

Redactor:
Mihai Găinușă
Ludovic, Regele Soare-Apune
Ludovic, Regele Soare-Apune. Dacă vrei să smulgi ceva din electoratul roșu, nu le spui oamenilor că sunt proști. Mihai Găinușă explică greșelile de strategie ale Opoziției

Dar cu cine, frate? Cu Ludovic, Regele Soare-Apune? Omul a ieșit la interval cu afirmații gen: „Fifor stă ca un fazan jumulit, împușcat, dar nu prea tare”, „papagalul zilei”, „PSD e un izvor nesecat de maimuțe și de proști”.

Practic, șeful Opoziției și cel al Puterii sunt cam de același calibru: unul vorbește despre șobolani, altul despre maimuțe. Doar că Dragnea știe să jongleze cu bananele, ca să-și convingă ceata să-l urmeze.

Știu că l-a citat pe Țuțuianu, care a făcut dezvăluiri despre originea speciilor din partid, dar lumea a uitat  de maimuțele lui Țuțuianu. Lumea crede că tu i-ai jignit pe pesedei.

Chiar dacă PSD ar fi un izvor nesecat de maimuțe și proști (dar nu cred că e nesecat, sunt aceleași exemplare, rotite pe post), dacă vrei să smulgi ceva din electoratul roșu, nu le spui oamenilor că sunt proști. Asta o știu și ei, în sinea lor, dar se ambiționează să se voteze între ei, că se aseamănă. Unul cu idei revoluționare îi sperie.

Poți să le spui, de exemplu, că așa cum își schimbă de des oamenii în Guvern, așa pot să schimbe oricând și legile de creștere a pensiilor și salariilor și să se revină la cea a fost sau chiar să mai taie din ele, mai ales că se apropie criza financiară și nu mai sunt bani. Pe votantul roșu îl interesează strict buzunarul propriu, nicidecum investiții publice în autostrăzi, spitale și școli.

Poți să-i spui că i-ai văzut pe liderii PSD lejer îmbrăcați, la ședința din căldura Parlamentului, în timp ce elevii din școlile gălățene îngheață de frig în clase sau au școlile închise sub înaltul patronaj al Ecaterinei Andronescu.

Poți să le spui că nomenclaturii PSD îi pasă mai mult de cum s-o dea pe Firea afară, decât că drumurile sunt închise de viscol în țară și dacă mai ninge, n-o să-i mai aprovizioneze nimeni pe votanții din sate. O să rămână și fără pâine și fără băutură la birt. Sperie-i, Ludovice, cu ce-i doare!

Nu-l face papagal pe Fifor, că așa nu ți-l atragi de partea ta la o moțiune de cenzură contra cabinetului analfabetei. Un politician deștept începea deja cu telefoanele și discuțiile de salon cu nemulțumiții din PSD. Chiar dacă nu intra disidenții în PNL, așa se cultivă o facțiune favorabilă ție din partidul opus.

Ia-l pe ex-ministrul Andrușcă deoparte și spune-i că liberalii o să-l ajute, o să dea niște facilități la vulcanizări.

Aici am glumit. La câtă inteligență emană, pe Andrușcă n-are rost să-l momești. Și nici nu mi-aș fi schimbat roțile de iarnă vreodată la el, că uită să strângă prezoanele.

Dar cea mai tare mișcare, Ludovice, ar fi fost să te duci cu zăhărelul pe la madam Firea. Fata e ranchiunoasă, o să poarte pică la nesfârșit rețelei Teleorman. Eu, dacă aș fi fost șeful Opoziției, i-aș fi promis Găbiței candidatura liberală la președinția României. Îi mânca cu fulgi cu tot pe pesedei. Până la alegeri, o spălai, o pieptănai, o îmbrăcai decent, fără roz și volănașe și îți garantez că aveai din nou președinte la alegerile viitoare.

Cum ce faci cu Iohannis? Nimic. S-a deschis o nouă pârtie de schi prin Vâlcea, ar putea fi interesat de așa ceva. Că șansele pentru alt mandat e clar că nu-l mai coafează. Prea validează guvernele lui Dragnea pe bandă rulantă.

Și apoi, Ludovice, Firea chiar merită să ne fie președinte. Scăpăm de ea la Capitală și devine și un avertisment de pedeapsă divină pentru întreaga Românie.

 

Inchide