• Publicat:
Puterea Gândului

Lupta lui Kovesi cu PSD

Lupta lui Kovesi cu PSD
Nu am nimic cu Ștefănescu, ba dimpotrivă - iar el e omul care chiar poate înțelege asta -, dar când vrei, cu tot dinadinsul, să-ți bați cuie-n talpă, nimeni nu te poate ține de mână.

Iată „disertația” lui Codrin pe o temă sensibilă: „Klaus e fericit! Foarte fericit! Șeful său, Macron, l-a anunțat că va retrage imediat candidatura procurorului francez, ca să-i facă loc Codruței. Ca să nu-l încurce cumva „mama cătușelor” cu vreo candidatură surpriză la prezidențiale. Ca să fie bine, ca să nu fie rău! Poți să nu-i spui „sărut-mâna” unui astfel de Șef? Păi, nu poți!”, spune Codrin Ștefănescu.

Pe bune?!

Și ce să-nțelegem noi, cu toții, de aici?! Că Ștefănescu ar vrea, poate, ca fostul șef DNA să candideze la prezidențiale, în țărișoară?

De ce să vrea asta, Codrin Ștefănescu, câtă vreme parte din PSD, precum și apropiații lui Dragnea, susțin că varianta pentru prezidențiale, cu Codruța în pole-position, pentru Cotroceni, ar fi fatală PSD?

Ar vrea Codrin ca, odată ajunsă, Kovesi, în fotoliul de președinte al țării, să taie în carne vie la baza din Kiseleff? Să pună toate tunurile pe PSD-ul condus de Viorica Dăncilă? Să-și răcorească sufletul, uitându-se cum partidul – care a renunțat la el, fără remușcări – va fi călcat în picioare, așa cum au pus rămășag mulți lideri social-democrați, declarând că, odată ajunsă președinte, Laura Codruța Kovesi va face prăpăd la Șosea?

Să dorească asta, Codrin Ștefănescu, dintr-un infinit puseu revanșard, de vreme ce, dacă nu se va alege șefa Parchetului European, atunci e sigur, Kovesi se va alege, musai la Cotroceni?!

E mai supărat fostul secretar general al PSD pe Klaus Iohannis, decât pe Kovesi, omul pe care Kiseleff-ul a pus toate tunurile, atunci când se afla în fruntea DNA?

Ce jocuri încearcă să organizeze Codrin Ștefănescu, încât să fie atât de făcut leoarcă pe intenția Parlamentului European, a lui Macron, și a lui Iohannis, de a o impună pe Laura Codruța la șefia Parchetului European, câtă vreme, într-o atare situație, fosta „mamă a cătușelor” – așa cum chiar fostul secretar general o numește – va fi mai departe ca oricând de teritoriul dâmbovițean, în care a „tăiat și a spânzurat”, de mână cu statul paralel – Coldea, Maior&Comp.?!

Este așa de supărat Ștefănescu față cu ideea că România va scăpă de Kovesi?!

Pe cine ar vrea să se răzbune manipulatorul lui Dragnea, ajuns pe cai mari, după ce, el însuși, l-a amenințat pe liderul social-democrat, într-un CEx, organizat anul trecut:  „Și eu te pot întrerupe oricând și pot spune lucruri cu care sărim în aer!”, i-a spus acesta fostului președinte PSD.

Să fi avut impresia „implantul Ștefănescu” în PSD, că va putea manipula/conduce, el însuși, alături de asociați, partidul lui Iliescu/Năstase, prin diverse malversațiuni?

Altfel, n-ai cum să te declari dezamăgit/supărat/ofensat pentru că PE o susține pe Kovesi la șefia Parchetului, doar pentru că această numire îți devastează ficații, în loc să admiți, pragmatic, că, dacă, dimpotrivă, fosta șefă DNA ar ajunge la Cotroceni, PSD ar fi primul care ar avea de suferit?!

E posibil ca, Ștefănescu, pentru a-și ostoi setea de răzbunarea pe Dăncilă și pe staff-ul partidului, care l-a desființat politic, să încerce să facă tot ce-i stă în putință – iar acest „tot” este, ca să fim sinceri, unul insignifiant – spre a demobiliza PSD?!

Întrucât, e de la sine înțeles că o Laura Codruța Kovesi, aflată în staff-ul Europei, va fi mult mai puțin periculoasă într-o eventuală luptă, „corp la corp”, cu garnitura PSD, de la București.

Să nu înțeleagă asta Ștefănescu, sau, pur și simplu, să nu-i convină?! 

Inchide