Magnatul imobiliarelor, Teofil al III-lea – cel mai bun interlocutor al prea fericitului Trump

Redactor:
Lelia Munteanu
Magnatul imobiliarelor, Teofil al III-lea – cel mai bun interlocutor al prea fericitului Trump
Un interviu cu Teofil al III-lea al Ierusalimului, cel pe care întemnițatul Irineu I îl consideră un uzurpator, a apărut ieri în La Stampa.

Teofil al III-lea s-a întâlnit la începutul săptămânii trecute cu Papa, ca parte a unui turneu de persuasiune pe care îl face prin lume, dialogând cu înalți ierarhi și lideri politici. „În ultima vreme i-am vizitat pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, pe regele Abdullah al II-lea, pe prim ministrul palestinian Rami Hamdallah și pe președintele israelian Reuven Rivlin. Curând mă voi întâlni cu primatul  Anglican Justin Welby (…). Avem (Patriarhul folosește pluralul majestății, n.m.) în program să întâlnim autoritățile grecești și pe cele britanice, în afară de reprezentanții Uniunii Europene, la Bruxelles (…).și eventual să mai continuăm, întâlnind autoritățile din Rusia și din SUA”.

Ce i-a transmis Teofil al III-lea Papei Francisc și dorește să transmită liderilor lumii: „în Țara Sfântă, drepturile istorice ale comunităților creștine sunt amenințate, fiindcă este atacat Statu Quo-ul, codul de reguli care de secole reglementează viața comunităților creștine și tutelează modalitatea lor de acces la Locurile Sfinte, precum și gestionarea proprietăților lor. Există grupări care doresc să schimbe această stare de lucruri, deschizând breșe în Statu Quo, iar aceasta creează o situație riscantă”. Întrebat la ce se referă concret, a răspuns ceva mai limpede: „Grupuri de coloniști folosesc metode obscure și încâlcite pentru a lua în stăpânire bunuri ale Bisericilor. În luna august, Curtea israeliană a respins inițiativele legale cu care Patriarhia Greco-Ortodoxă de Ierusalim a încercat să demonstreze însușirea ilegală a unei proprietăți a ei din Orașul Vechi de către unul dintre aceste grupuri de dreapta. Patriarhia a făcut recurs acum la Curtea Supremă. Credem că vor pleca urechea la argumentele noastre legale. Dar pericolele nu privesc o singură Biserică, le lovesc pe toate. O demonstrează un proiect de lege, semnat de patruzeci de deputați în Israel, care dacă ar fi aprobat ar pune în pericol drepturile Bisericilor asupra multora dintre proprietățile lor”. E vorba despre inițiativa legislativă a doamnei parlamentar Rachel Azaria din partidul Kulanu, care prevede ca terenurile Bisericii vândute dezvoltatorilor particulari să fie imediat expropriate de către stat”. Aceasta e una dintre temerile lui Teofil al III-lea.

După ce în vară au aflat despre ultimele vănzări puse la cale de Patriarh, comunitățile creștin-ortodoxe din Palestina și Iordania au cerut să fie alungat din slujire, cum fusese alungat și Irineu Întâiul – aceasta e marea temere a lui Teofil al III-lea.

Patriarhatul Grec de Ierusalim se află sub autoritatea legii iordaniene (Întâistătătorul are pașaport iordanian), care nu îngăduie ca bunurile imobile ale Bisericii să fie vândute sau închiriate după bunul plac al cinstitelor fețe.

Odată, Teofil al III-lea o avusese de partea Preafericirii Sale pe Condoleezza Rice, cât aceasta a fost Secretar de Stat, și pe fostul directorul al CIA cu a cărui prietenie se lăuda.

Astăzi, ca să-și păstreze puterea, Teofil al III-lea e gata să ajungă până la președintele Trump. Cu magnatul imobiliarelor, Patriarhul Sfintei Cetăți a Ierusalimului și a întregii Palestine, al Siriei, dincolo de râul Iordan, al Canei Galileii și al Sfântului Sion (titlu care poate fi exprimat și în hectare sau dunami, unitatea locală de măsură) va discuta de la egal la egal.  

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide