Marele PNL și pilotina lui Băsescu

Marele PNL și pilotina lui Băsescu
Publicat: 31/05/2014, 10:53
Actualizat: 06/07/2016, 02:33

După ce s-au combinat, ani de zile, fiecare cu fiecare, ca-ntr-un nesfârșit „simpozion de swingări” – cum plastic remarca un personaj public, zilele trecute -, acuma, când să se-mpartă apele, ca să știm și noi, derutații electoral, cine e și ce vrea stânga, de unde și până unde ară dreapta, li se răscoală demnitatea unora.

Pesediștii se miră cu gurile căscate, ca niște mămăi rătăcite-n târg, cum o fi posibil să stea la aceeași masă liberalii lui Antonescu și democrat-liberalii lui Blaga, după ce s-au făcut de porc, la Crăciun, și de oaie în Sfintele Paști. Cum mai pot vorbi ei, unul cu altul, „mă mămică”, și locotenenții lor între ei, „dragu” mamii”, după ce, vreo trei ani, s-au ocărât cu toată abnegația de partid și implicarea doctrinară de stat?

Păi, dacă am convenit că politica e cam curvă, ce ne mai împiedicăm în portjartiere?! Ce-a fost a fost, și acum o luăm de la „zero-zero”, cum ar spune Viorel Ponta, ori de la „zero absolut”, cum ar spune Ion Iliescu.

Pe de altă parte, ar fi o nostimadă generală ca PNL și PDL să renunțe la ideea fuziunii, abia anunțată, numai și numai pentru ca săgeata liberală să-și păstreze „trasa” de zbor; și pentru că, nu-i așa, „Numele PNL – cum ar spune Crin Antonescu – este o instituție de patrimoniu istoric”.

Păi, nu era de „patrimoniu istoric” și când a pus umărul să-i aducă pe pesediștii, atât de huliți astăzi, ca și ieri, la guvernare, după ce au semnat o alianță împotriva naturii cu PSD-ul lui Iliescu-Năstase-Ponta, fix în sala Brătianu din Parlament? Era! Și domnul Quintus unde era? La Ploiești?

Nici nu le-a trecut bine sperietura europarlamentarelor din weekend, că le-au și revenit orgoliile istorice. De parcă regruparea dreptei ar fi necesară exclusiv politicienilor și rostului lor pe lume, și nicidecum nației, oamenilor, bunei gestionări sociale, unei guvernări transparente și programatice. Problema lor – să păstreze intactă aparența…

Noroc cu Blaga, care pare hotărât și declară că e posibil să renunțe, inclusiv, la vechea denumire a partidului – numai să știe că „dreapta va ieși întărită din această fuziune” -, și cu MRU, care renunță până și la candidatura pentru Cotroceni, doar ca să-l absoarbă și pe el careva, cu tot cu partid…

Altfel, dacă tot a venit vorba, dumneavoastră de pilotine ați auzit?! Ei bine, pilotina este o ambarcațiune relativ mică dar vioaie și băgăcioasă, care pilotează marile nave din radă la dană, și invers.

În condițiile în care PNL o să absoarbă PDL, FC, NR, PNȚ, devenind nava amiral a dreptei românești, cine credeți dumneavoastră că urmează să piloteze pilotina?!

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT ȘI PE PAGINA DE FACEBOOKMARIAN SULTĂNOIU

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase