Martiriul lui Gioni Gazolină

Martiriul lui Gioni Gazolină
Publicat: 08/04/2014, 11:25
Actualizat: 28/09/2018, 16:37

Cea mai bizară explicație pentru multele procente obținute de PSD în sondaje am auzit-o de la sociologul oficial al partidului, directorul IRES, Vasile Dâncu. „Ceea ce se întâmplă la ora actuală, în urma acestei așa-zise campanii a DNA este că PSD-ul a ajuns la un scor la care n-a fost niciodată înainte de alegeri, cel puțin de când măsor eu, de vreo 15 ani, este la peste 40% la intenția de vot, consolidat la 42% de ceva vreme”, le-a spus el liderilor județeni, argumentând că electoratul pesedist se mobilizează față de „agresiunea” justiției împotriva așa numiților baroni locali. O astfel de interpretare trebuie să le fi mers la inimă primarilor și șefilor de consilii județene, care tocmai i se plângeau secretarului general Liviu Dragnea că DNA îi decimează, de parcă ar da vulpea iama prin poiată. Cu ochii umezi, s-au văzut martiri pe altarul partidului, fiecare deces politic provocat de procurorii anticorupție aducând PSD procente în plus, astfel încât, la toamnă, Victor Ponta ar urma să fie purtat în triumf, la Cotroceni, de vreo zece milioane de români, sătui de tirania DNA. Conform proiecției dlui Dâncu, aceasta va fi consecința politică a activități Direcției Anticorupție, dacă va continua să-i urmărească penal pe mahării pesediști.

Este o prognoză care mă înfioară, fiindcă descrie o țară pierdută moral, ai cărei locuitori, în majoritate, nu ar fi iubitori de justiție și dreptate. Am însă convingerea că nu se va adeveri, sondaje nepartinice (INSCOP), care măsoară instituțiile, indicând creșterea de la o lună la alta a încrederii populației în DNA, în martie 2014, aceasta depășind 45 la sută, în timp ce partidele – cu 11,7 la sută – se situează pe ultimul loc.

Domnul Dâncu a omis această tendință, precum și paradoxul din sondajul propriului institut, unde pe primul loc consolidat-ascendent stă un partid care îndreaptă țara, potrivit opiniei a 72 la sută dintre repondenți, într-o direcție greșită. Chiar dacă n-a oferit explicații plauzibile, sociologul PSD i-a consolat și îmbărbătat pe baroni, insuflându-i un optimism debordant lui Victor Ponta.

„Eu cred că vom lua mai multe voturi. Oamenii știu foarte bine că eu nu mă dezic nici de Duicu, nici de Prioteasa, nici de toți ceilalți care au probleme (cu justiția n.n) doar pentru că PSD stă foarte bine acolo”, a decodat electoral premierul anchetele DNA, care i-au vizat pe șefii CJ Mehedinți – șef al unei rețele mafiote, în expunerea procurorilor – și Dolj.

Deputatul pesedist Sebastian Ghiță, patronul postului RTV, îl completează, vorbind despre dublul standard al justiției și de scrutinul „entităților cu trei-patru litere” – PICCJ, DIICOT, DNA, SRI – , ce stabilesc prioritățile în stat, fără să aibă dreptul.

Astfel, PSD ne livrează teoria că DNA a intrat în jocul alegerilor, lovind, organizat, fiefurile electorale ale partidului, acțiune care, deși îi intimidează și îi sperie pe aleșii locali, va avea efect contrar, adunând populația în jurul formațiunii de guvernământ. Încălzit de valul închipuitei solidarități populare, dl Ponta îi etichetează drept „fascisto-comunistoizi” pe jurnaliștii care-l critică, iar prietenul domniei sale, Ghiță, avertizează: „Nu vom închide ochii atunci când vedem abuzuri, porcării și ilegalități!”. Acestea fiind zise, PSD intră în faza pe țară a luptei cu justiția, decretându-l martir între martiri pe numitul Duicu, zis Gioni Gazolină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York