Mâța din sacul dnei. Firea

Mâța din sacul dnei. Firea
Publicat: 19/08/2017, 19:52

Ia uite ce zice Cristian Bușoi, „primarul fantomă al Bucureștilor”, aripa PNL, într-un comunicat remis presei: „Nu există dovadă mai clară de incompetență a actualei administrații a Capitalei decât ratarea licitației pentru achiziționarea a 400 de autobuze din cauza unui viciu de procedură. Ca cetățean, când auzi că aparatul administrativ ratează o licitație importantă (pentru care s-a chinuit 14 luni!!!) din cauză că nu definește corect termenul de depunere a ofertelor și încurcă data de 16 cu cea de 14 august, nu poți decât să te gândești că dacă prostia ar durea, administrația Firea ar fi în dureri perpetue”.

Ia uite domnule, la Bușoi! După ce că e pe fază, mai are și umor, olecuță!

Iar în chestiune, ar fi împotriva firii să nu ne întrebăm, fiecare dintre noi: oare ce, Dumnezeu, face întreg aparatul de tăiat frunze la câinii (cu blană albastră), din clădirea Primăriei Generale?

Cum să lucrezi 14 luni, adică de când te-a „uns” electoratul, pe tine, primar, și pe voi, consilieri – iar tu, edil pe funcție, i-ai ales pe toți ceilalți -, și când ai terminat lucrarea, să ratezi depunerea, întrucât de uiți ca mâța-n calendar?!

Dacă n-aș fi sigur că e vreo prostie focalizată, aș putea să jur că fibra nației e în pericol.

Auzi explicație la ratangii: cică instrucțiunile de elaborare a anunțului nu sunt clar explicate în manualul de utilizare al SEAP. Bine, să spunem: sunt neclare, fiind redactate (să admitem, de dragul teoriei), de alți derutați – dar 14 luni nu ți-au fost de ajuns să sesizezi „amănuntul” în discuție?! Tu, singur, de la Primăria Generală a Bucureștiului, ai rămas de căruță, câtă vreme sunt sute de alte entități care au înțeles, de mult, cum se „urcă” licitații pe SEAP?!

Și, mai pe urmă, cum să treacă 14 luni pentru o lucrare pe care, după cum susține Bușoi, Gabriela Firea a prezentat-o electoratului drept „lucrare-cheie” în programul său electoral?

„În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitația pentru achiziționarea a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie și troleibuze vor ajunge la București (…) vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureșteni să renunțe la autovehiculul personal”, ar fi declarat primarul Firea, pe 13 iunie, în cadrul conferinței „Jump to smart 1.0 – Soluții rapide și inovatoare pentru România orașelor inteligente”. Și, ce să vezi, ghinion de prostie: oamenii au încurcat datele.

Eu zic că e blestem.

Nu se poate ca, după un an și jumătate de mandat, să nu-ți iasă nimic, afară de „eleganta” și de „bun gust” pavoazare de Paști. Iar toate celelalte – parcări, benzi de circulație pentru biciclete, semaforizare, „drumuri și poduri”, pasaje, și mai știu eu ce -, nu!

Și, ca să nu-i tai maioneza lui Bușoi, o să-l las pe om să-și pună și întrebarea de final. „Rămâne doar o întrebare: cine asumă responsabilitatea pentru această eroare prostească și pentru întârzierea celei mai importante achiziții din mandatul actualei administrații?”.

Păi, până să-i răspundă Primăria, cu taxă inversă, îmi permit să încerc eu ceva, de sezon: Moș Crăciun, întrucât el ne va aduce, în decembrie, flota cea nouă a RATB, cu aer condiționat! Ca să scrijelim „Meeeerry Christmaaas” pe ferestrele înghețate bocnă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Momentul în care DJ Lalla a fost găsită moartă pe plajă, surprins de camere video....
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
Scandal între două vedete. Ruptură în handbalul românesc
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse