Meetingul bilderbergerilor, la o aruncătură de băț de Casa Albă

Redactor:
Lelia Munteanu
Meetingul bilderbergerilor, la o aruncătură de băț de Casa Albă
La nici 40 de kilometri de Washington, în Chantilly, s-a încheiat în seara aceasta întrunirea anuală a tenebrosului Club Bilderberg.

Ce e Clubul Bilderberg? Cel mai corect răspuns la întrebarea asta mi se pare: „depinde pe cine întrebi”.

Degeaba citiți „Who”s who” de la dreapta la stânga. Bilderberg e nume de hotel. Acel hotel din Oosterbeek (Olanda) care a găzduit, în 1954, prima întrunire a Clubului  de bancheri, finanțiști, politicieni de decizie, mari antreprenori, conducători de multinaționale, proprietari și șefi media, fondat și finanțat de David Rockefeller și gândit de Henry Kissinger. (Nu-mi propun să spun nimic acum despre vlăstarul numit Comisia Trilaterală – care a beneficiat de aceeași finanțare, dar de gândirea lui Zbigniew Brzezinski, Dumnezeu să-l ierte; întrebați-l pe Isărescu).

Ce urmăresc membrii Clubului? N-au spus-o niciodată explicit, dar sigur nu e vorba despre bani (îi au cu asupra de măsură), ci despre putere.

În deplină discreție, elita organizatoare comunică presei doar locul (dotat obligatoriu cu teren de golf), data, tematica întrunirii și lista participanților (care poate să nu fie completă, fiindcă membrii și invitații au dreptul de a refuza să le fie făcut public numele). Restul sunt simple speculații post hoc – bucuria conspiraționiștilor.

Anul acesta, ordinea de zi a arătat astfel: 1) Administrația Trump. Un raport în derulare; 2) Relațiile transatlantice: opțiuni și scenarii; 3)  The Trans-Atlantic defence alliance: bullets, bytes and bucks (ar fi fost păcat să traduc; printre invitați  se află secretarul general NATO Jens Stoltenberg); 4) Orientarea UE; 5) Poate fi încetinită globalizarea? (temere justificată pentru unii care visează la un guvern mondial); 6) Locuri de muncă, venituri și așteptări neîmplinite; 7) Războiul contra informațiilor; 8) De ce crește populismul?; 9) Rusia în cadrul ordinii internaționale; 10) Orientul Mijlociu; 11) Proliferarea nucleară; 12) China (e prezent și ambasadorul chinez la Washington); plus evenimentele la zi. (Interesant e că nici anul acesta, nici în 2016 sau 2015 terorismul n-a fost un subiect).

Primul punct, cel referitor la Administrația Trump – pus în legătură cu punctele 2, 3, 5 și 8 – a stârnit un țunami de comentarii. Unii analiști își închipuie că bilderbergerii s-au întrunit să uneltească răsturnarea președintelui Americii. Nici vorbă, Donald J. Trump are avocați de nădejde, începând cu stâlpul Clubului, Henry Kissinger, asiduu vizitator al Biroului Oval, și continuând cu invitații: consilierul pe probleme de Securitate Națională McMaster, milionarul Wilbur Ross, ministrul Comerțului, și Chris Liddell, strategul șef al Casei Albe.

În ce măsură ar putea imprevizibilul președinte Trump să tulbure ordinea mondială, așa cum e ea croită în mințile  bilderbergerilor – iată o întrebare al cărei răspuns, dacă a fost dat la întrunire, nu-l vom afla niciodată.
 
Filosoful și politicianul american Nicholas Murray Butler, care n-a trăit să vadă înființarea Clubului Bilderberg, concluzionase la vremea lui: „Oamenii se împart în trei categorii – un grup restrâns, care produce evenimente; un grup ceva mai numeros, care urmărește și controlează ca acestea să fie duse la bun sfârșit, și o majoritate covârșitoare, care nu află niciodată ce s-a petrecut de-adevăratelea”.   

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide