• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Ministrul Breaz – inepție robustă, plină de optimism: o să tot sărbătorim Centenarul până în 2020!

Ministrul Breaz – inepție robustă, plină de optimism: o să tot sărbătorim Centenarul până în 2020!
O să tot sărbătorim Centenarul până în 2020! Lelia Munteanu are pretenția ca ministrul Daniel Breaz să poată număra până la 100

N-am pretenția absurdă ca ministrul Culturii și Identității Naționale să știe limba română.

Întrebat despre Eminescu, Daniel Breaz s-a descurcat cum s-a priceput: „Pentru mine ca om, ca român pot să spun, ca și cadru didactic….eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puțin până în momentul de față. O operă extraordinară”.

Merge și-așa. Ca un pesedist curajos, a îndrăznit să creadă că poate vorbi românește. Nimic greșit. N-a spus că Eminescu a sculptat „Car cu boi”.

Am însă pretenția ca ministrul Culturii, matematician de meserie, să poată număra până la 100. Azi-dimineață, trezit brusc de Radio România Actualități, a raportat:

„Centenarul Marii Uniri rămâne un moment istoric pentru România, un moment unic, niciodată nu o să mai sărbătorim Centenarul Marii Uniri, iar, practic, printr-o ordonanță de urgență din 2018, din 21 martie, s-a hotărât ca sărbătorirea Centenarului să continue până în anul 2020”. (Aferim, halal să vă fie, v-ați chivernisit bine!).

O inepție robustă, plină de optimism.

 

Inchide