MRU la ordinele lui Băsescu

MRU la ordinele lui Băsescu
Publicat: 17/06/2012, 23:58
Actualizat: 18/06/2012, 07:50

Câtă vreme Falcă îl susține pe MRU la șefia PDL, în postură de candidat – deci, fără echivoc, împotriva lui Blaga și a altor eventuali competitori -, în contextul unui viitor congres al democrat-liberalilor, ne putem gândi serios că Ungureanu se află, în continuare, la ordinele lui Băsescu. Mi-e greu să cred că realesul primar al Aradului face cărțile în partid, de capul său, fără ca, în prealabil, nașul să nu-i fi făcut lui, aripii sale – „Falcă-Florea-Scripcaru” -, ba chiar lui Ungureanu însuși, o propunere de nerefuzat.

Indiferent de indiferența suverană pe care o „joacă” președintele țării, de ceva vreme, față de progenitura sa politică, PDL nu-i de capul lui pe această lume. Traian Băsescu a inițiat o intervenție laparoscopică de transplant la șefia partidului folosindu-și cu îndemânare noile unelte. „Aripa Falcă” a extirpat, deja, vechea conducere, încearcă o neutralizare a lui Blaga, și o grefă MRU.

Mihai Răzvan Ungureanu ni s-a arătat, după eșecul guvernamental, ca fiind un personaj extrem de motivat politic și implicat în proiecte de anvergură pe termen lung, cum ar fi, spre exemplu, reconstrucția și reabilitarea dreptei românești, gândind ca laborator experimental o platformă civică. O atare construcție, în opinia sa și, „surpriză”, a președintelui Băsescu, ar însemna atragerea unor personalități ale societății civile, neimplicate politic până azi, câteva organizații nonguvernamentale solide, existente sau în formare și, evident un PDL reformat, cel puțin aparent, prin aruncare peste bord a vechii echipe de conducere și înlocuirea sa cu o garnitură nouă, pregătită de „aripa primarilor”.

Nu-i nicio noutate dacă spunem că ideea îi aparține lui Traian Băsescu, fiind proiectată ca plasă de siguranță pentru mersul pe sârmă al democrat-liberalilor către alegerile din toamnă. Rămas fără angajament, după trecerea moțiunii, MRU a preluat, la „îndemnul” președintelui Băsescu, frâiele noii structuri. După rușinea localelor, PDL a intrat în vrie, amenințând cu sinuciderea politică. Facțiunile au început scandalul. Au urmat reproșuri, invective, acuze. A reapărut, ca un far în furtună, numele lui Vasile Blaga, ca posibil președinte.

Ei, și atunci, ca o replică a cutremurului, au apărut toate celelalte manevre ale lui Băsescu prin finul său locotenent Falcă – decapitare în devans, recondiționare și rechemarea lui MRU de pe platformă.

Dacă noua unitate de intervenție rapidă în partid a președintelui va reuși să anihileze suprastructura BVB, a vechilor generali, și să-l impună pe Ungureanu la șefia PDL, asta înseamnă că Traian Băsescu este încă mult prea puternic, iar MRU, încă mult prea neînsemnat.

După, într-o perioadă oarecare de timp, pe măsură ce Băsescu va îmbătrâni, îi vor cădea fălcile și i se vor toci dinții, anticorpii partidului vor ataca și suprima grefa. Încă un eșec îi va fi fatal lui Ungureanu. Iar platforma nu va mai avea, nici ea, niciun chichirez.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
VIDEO. Paula Seling, apariție de senzație pe străzile Parisului: "Câți artiști pot face asta? Respect"
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...