Noi nu cerem. Noi vă ucidem morții

Noi nu cerem. Noi vă ucidem morții
Publicat: 02/11/2014, 12:02

Îmi spunea cineva, după interviul lui Klaus Iohannis la Gândul LIVE, că, deranjat de atitudinea și răspunsurile candidatului ACL, probabil nu va merge la vot în turul doi sau va merge și-și va anula votul. I-am spus că la vot nu mergi după un episod, după o scenă. Mergi după ce ai analizat o campanie electorală, în care ai receptat mesaje, unele mai bune, altele mai proaste. Mergi după ce ai văzut și tu ce s-a întâmplat în ultimii ani cu Parlamentul, cu Guvernul, cu Președinția, cu partidele. La final, tragi linie și pui o ștampilă.

A început numărătoarea inversă. Nu știu câți alegători inactivi s-au trezit în aceste ultime săptămâni și s-au hotărât să iasă la vot. Dar sunt mulți. Cunosc oameni informați, citiți, inteligenți, corporatiști care, de cele mai multe ori, au fost indiferenți la alte alegeri. Oameni care acum au spus „gata, e prea mult”. Și mânați de nerv, de teamă și de furie, merg azi la vot.

Nu pot decât să mă bucur că astfel de sentimente s-au infiltrat în rândul celor cu studii superioare, din mediul urban. Măcar acum avem speranța că, de data asta, nu vom mai fi conduși de „cealaltă Românie”. Să dăm un semnal că existăm și noi, cei care muncesc și nu cer ajutoare de la stat.

Pe ultima sută de metri, am avut parte de prea multă Elena Udrea, filată sau nefilată de servicii, de prea mult Traian Băsescu, în postura de mare apărător al candidatului PMP. În interesul cui credeți că a fost tot acest scandal, cu implicarea serviciilor secrete și cu acuzații mai mult sau mai puțin absurde? Să fie în defavoarea unui candidat fără șanse de a intra în turul doi sau în favoarea celui mai bine clasat, care a pierdut puncte importante pe fondul ultimelor scandaluri de corupție?

A fost o săptămână în care lumea parcă a uitat brusc de Victor Ponta și de coruptul PSD. De dosarele lui Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, de Ioan Adam, de Microsoft sau EADS. De scandalul din PSD, în care toți să mănâncă între ei precum corbii.

Să vă amintiți deci, înainte de a pune ștampila, de toată campania, de toți urmăriții penal, de retrocedările ilegale și de achizițiile publice furate. De perioada 7 mai 2012-prezent, adică de prezența PSD la guvernare. De cei 10 ani de mandat al lui Traian Băsescu. De județele în care baronii aceluiași partid fac legea de ani de zile. Și s-o lăsați deoparte pe Elena Udrea, nu ea e miza, că ea a avut doar rol de perdea de fum peste scandalul din PSD.

Trageți și voi linie. Ce v-a enervat în această campanie? Ce v-a plăcut? Ce sentimente v-au stârnit figurile și mesajele din campanie? Cum v-ați simțit văzându-vă banii munciți, călcați în picioare și aruncați în spatele tuturor afișelor și bannerelor stradale? Mai puteți să le suportați minciunile și furturile pe față?

Nu-i lăsați să vă ia fața cu strategii de ultim moment, cu sms-uri electorale. Asta se numește îngrășarea porcului de Crăciun. Tu, cel care mergi la vot, cu siguranță deja te-ai hotărât. Vreau, și cred că o să fie, o prezență la vot ridicată, comparativ cu celelalte alegeri. Iar prezența ridicată la vot îmi spune că vulturii de sus au furat mai puțin. Că voturile noastre au învins voturile morților. Și da, să mergeți la vot cu toate lucrurile astea în minte. Că dacă ei fură cu poftă și nesimțire, atunci și tu poți vota cu furie și nerv. Măcar să ucizi morții lor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...