Noul Cod Penal e fan matrafox

Redactor:
Marian Sultănoiu
Noul Cod Penal e fan matrafox
Așa e în România: infractorul nostru stăpânul nostru. În doi ani de zile, mii de infractori se „liberează". Să vezi morți pe șosele, jafuri în bătături, să vezi tâlhării, să vezi mizerii. Și când spun mii, spun cu măsură și numai dacă ne ajută Dumnezeu să rateze parlamentarii iar grațierea și amnistia, că, dacă nu, abia atunci vorbim de calamități naționale.

Mă gândesc să-mi „trag în venă” o votcă mică, clătită c-o „brunetă” irlandeză ca să prind curaj la drum. Văd că noul Cod e matrafox-fan. Zice că, la 0,80 g/l alcool pur în sânge, poate să te pedepsească numai cu amendă. Și nu la fața locului, când vrea organul, ci în momentul prelevării mostrelor biologice, când vrei tu. Dacă nu vrei azi și vrei mâine, atunci mâine, treaba ta!

Între timp, dacă vezi agentul impulsiv, poți să-i dai „perversa”, că și ultrajul s-a redus la jumătate: zice că „amenințarea nemijlocită sau prin comunicare directă asupra unui polițist se pedepsește cu închisoare de la patru luni și jumătate la un an și șase luni sau cu amendă” – față de pedeapsa veche, „stalinistă”, care prevdea pentru astfel de fapte „între nouă luni și trei ani de închisoare sau amendă”.

Corect? Corect! Polițistul trebuie să-și vadă, clipă de clipă, lungul nasului, să fie umil, și să se gândească până la epuizare înainte să acționeze în vreun fel. Așa e în România: infractorul nostru stăpânul nostru. În doi ani de zile, mii de infractori se „liberează”. Să vezi morți pe șosele, jafuri în bătături, să vezi tâlhării, să vezi mizerii. Și când spun mii, spun cu măsură și numai dacă ne ajută Dumnezeu să rateze parlamentarii iar grațierea și amnistia, că, dacă nu, abia atunci vorbim de calamități naționale.

Exagerez? Deloc! Pentru că nu e vorba doar de „profesorii” care vin în vacanță și „se acomodează” pe principul „dacă o dau și scap, bine, dacă nu, vira la all inclusive, pe banii la papagali”, ci și despre cei care sunt deja contaminați și care gândesc pe sistem: „decât afară mort de foame, mai bine înăuntru, asigurat, pentru două-trei luni”.

Cum să nu capete tupeu toți șmecherii, interlopii, frustrații, marginalizații, anchilozații psihic, dacă îi lași să tâlhărească cu capul gol, să amenințe și să pună presiune pe „polițistul-nimenea” căruia i-ar mai trece prin cap să intervină.

Dacă la oraș vor mai fi și abateri ale organelor de la instinctul lor de conservare, în sate și comune dracu va fi al omului cumsecade, al gospodarului și al șefului de post, care o mai exista pe la câte-un post.

Acuma să vezi cirezi de vite descăpățânate pe miriște, jaf de fier vechi, desființări de căi ferate locale, uzinale, ba, chiar și curente; stâlpi de înaltă tensiune, parazăpezi, garduri, uși de case, table, cuie, clanțe și violuri. O să mai vadă careva vreun polițist? Poate patronul de la păcănele, cartierul general al „penaliștilor” de gașcă. Mai scapă cine poate.

Mă gândesc că politicienii, inconștienți, aruncă țara în haos doar ca să-și salveze pielea și să-și facă mendrele, în liniște.     
 

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Propuneri indecente…din partea soțului
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cod Rutier 2021. Amendă nouă de 725 de lei. Atenție, șoferi! Ce nu mai aveți...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide