Nu e vina voastră că ne conduceți, e vina noastră că vă suportăm!

Nu e vina voastră că ne conduceți, e vina noastră că vă suportăm!
Publicat: 30/11/2014, 19:34

Șefii de astăzi ai PSD sunt ca elevii și studenții care iau notă mică la școală. Ajunși acasă și luați la întrebări de părinți, împrumută mentalitatea corigentului care își minte familia și se minte pe sine, până când ajunge să creadă el însuși scuzele false.

Nu e niciodată vina lui, nu își recunoaște niciodată greșelile, sau dacă o face, în discurs, erorile sale sunt doar bifate, ca fiind neimportante.

„Am luat 4 pentru că profesoara are ceva cu mine” (Dragnea, explicând în ședința PSD că a pierdut din cauza americanilor și a platformei infernale a lui Zuckerberg).

„Ionică a luat notă mai mare pentru că părinții sunt importanți” (Ghiță, povestind că Partidul Facebook a câștigat alegerile în România).

„Am rămas repetent din cauza lui Ionel pentru că a stat cu mine bancă” (Treimea Ghiță-Ponta-Dragnea care îl acuză pe Ion Iliescu de pierderea alegerilor).

Asumarea unor greșeli este o chestiune de responsabilitate. În cazul celor 3, onoarea pare o noțiune străină, ca, de altfel, pentru majoritatea politicienilor români. Să moară toți, să dinamităm democrația, să îi alunge pe români cu lacrimogenele de la vot, să falimentăm bugetul oferind pomeni electorale, să defilăm cu icoane în brațe- totul numai ca să stăm la putere. Când românii le-au arătat că nu se poate, rămân precum dictatorii, agățați de funcții, execută curtenii bănuiți de complot. Până în ultima secundă, refuză să creadă că poporul nu îi mai vrea. De cele mai multe ori, sfârșesc umilitor, fără pic de onoare.

În ultimele zile, mi-am sunat prietenii, colegii, familia, cunoscuții, încercând să fac un sondaj simplu, fără valoare sociologică, evident. „Când ai fost la vot, în 2014, ai votat anti Ion Iliescu?”. Răspunsurile – care mai de care mai glumețe sau neașteptate – aveau un numitor comun: „Mai trăiește?” Niciunul dintre cunoscuții mei nu l-a asociat pe Victor Ponta cu Ion Iliescu.

Aceasta este doar o șmecherie manipulatorie. Aflați în fața tunurilor, confruntați cu dezvăluiri despre jocurile lor la limita legii, cei trei crai ai PSD-ului mută discursul în altă zonă și dau de molfăit un subiect fals maselor și televiziunilor: cum că Ion Iliescu ar fi vinovat pentru că Victor Ponta a pierdut alegerile.

Fanii declarați ai PSD, dar și cei care au stat doar pe margine la aceste alegeri, ar trebui să nu uite câteva puncte esențiale din această bătălie politică:

Victor Ponta a plagiat. Studenții, profesorii, elevii, profesorii universitari știu asta.

Victor Ponta a mințit. De atâtea ori și cu atâtea probe împotrivă-i, încât ne-ar lua o zi întreagă să le inventariem toate neadevărurile premierului.

Victor Ponta a aplaudat, alături de ceilalți, discursul lui Mazăre la Constanta cu privire la pedepsirea procurorilor după alegeri.

Victor Ponta și-a sărbătorit ziua de naștere pe stadionul Lia Manoliu, într-un spectacol grotesc. Acesta a fost și primul moment în care Victor Ponta a fost asociat ca imagine nu cu Ion Iliescu, ci cu dictatorii lumii și cu ultimele țări aflate sub jugul totalitarismului. Pe internet și pe Facebook, acela a fost declicul în urma căruia au apărut fotografii lucrate în Photoshop cu Ponta și Kim Jong-Un, dictatorul Republicii Populare Democrate Coreene.

Victor Ponta a împiedicat românii din diaspora să voteze, i-a umilit, i-a obligat pe aceștia să stea în frig, în foame, în aglomerație și în cele din urmă, să fie fugăriți din fața secțiilor de votare cu gaze lacrimogene.

Fiecare minciună spusă, fiecare act de tupeu, de impertinență au contribuit la un tip de ură pe care nu l-am văzut în ultimii ani. Victor Ponta este, probabil, politicianul care a strâns cele mai multe porecle – toate din registrulul deloc simpatic al lui „Puie”.

Pe rețeaua de socializare Facebook, în campania electorală au fost create sute de pagini „anti-ponta”/ „nu-ponta”.

Victor Ponta a reușit unica performanță de a pleca la drum cu 10 procente în fața următorului clasat și să piardă alegerile cu aproape 10 procente în spate.

Și, în fine, imaginile cu românii care trăgeau afișele de pe stâlpi pentru a le da foc și a le călca în picioare, mulțimile care se îndreptau spre PSD pentru a cere socoteală lui Ponta, Ghiță și Dragnea- toate ar trebui să le dea de gândit.

Asistăm, în schimb, la o fenomenală confiscare a ideii de reformare a stângii din România.

După ce s-au reîncărcat cu tupeu la zbenguiala din Dubai, Victor Ponta și Sebastian Ghiță se întorc în țară și se așează la masă câștigătorilor. Decid cine e vinovat (Geoană, Vanghelie, Șova) și îi exclud din partid. Indică altă viitoare țintă- Ion Iliescu. Și visează la platforme de partid refăcut până în martie.

Loserul alegerilor electorale din 2014, care a pierdut rușinos în fața unui candidat cotat cu șansa a doua, se întoarce astăzi cu tupeu și spune că deși ilegitim, rămâne la putere, șef al Guvernului și șef al PSD.

Prietenul său distracție, Sebastian Ghiță, acest oligarh cu comportament de mafiot ucrainean, deputat, șef în partid (demisionar, acum), membru în comisia de control SRI, patron al unui post de televizune care mânjește cu noroi adversarii, multimilionar abonat la toate licitațiile cu bani de la stat, influent în toate instituțiile publice, patron din umbră al unor echipe de „băieți” care intimidează oameni, urmăresc jurnaliști și îi fotografiază adversarii – acest Sebastan Ghiță vrea să reformeze cel mai mare partid din România. Și se împiedică de Ion Iliescu.

Liviu Dragnea, acest mare combinator al PSD, cu legături obscure în societatea Tel Drum, abonată la lucrări publice până și în Satu Mare, dorește să fie parte a reformei.

Acești trei oameni, care au fost la un punct de a închide toate porțile democrației României, ne spun că sunt îndreptățiți să rămână în frunte. Artizanii tuturor momentelor de forțare a ideii de democrație (marțea neagră, ordonanța traseiștilor, atacurile frecvente la adresa Justiției) cer să rămână la conducerea jocului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Klaus Iohannis își exprimă revolta față de faptul că persoanele care și-au bătut joc de românii de afară sunt încă în funcții.

Românii îi văd încă la televizor. Victor Ponta încă se joacă de-a premierul responsabil. După acest lung șir de atacuri la adresa libertății românilor, televiziunile lui Pontaghiță lansează noi perdele de fum, doar-doar vinovații s-or pierde pentru o vreme din peisaj. Speră ca partidul lor să uite gustul înfrângerii iar ei să revină la primăvară în Congres ca niște „oamni noi” care au învins trecutul lui Ion Iliescu.

„Dacă pierdem, scapă cine poate”, spunea Victor Ponta, în februarie, într-o ședință de partid. Au pierdut. Cine scapă?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
5 construcții impresionante pe care merită să le vezi măcar o dată in viață