O soluție păcătoasă. Stenograma viitoarei ședințe a conducerii PSD

O soluție păcătoasă. Stenograma viitoarei ședințe a conducerii PSD
Publicat: 13/06/2017, 00:04
Conducerea lărgită a PSD (în cor): Săru-mâna!
Liviu Dragnea: Am finalizat analiza guvernului, ministru cu ministru.
Conducerea lărgită a PSD (se ridică în picioare și intonează imnul): „Slavă ție, stea curată…”
Liviu Dragnea (făcându-le, modest, semn să se așeze): Am scris concluziile evaluării, nu a fost ușor …
Ministrul Agriculturii: Vă mulțumim din inimă! Aveți la dispoziție demisiile noastre în orb.
Ministrul Culturii: În alb.
Codrin Ștefănescu: Eu țin să salut curajul politic al acestui partid, verticalitatea sa, faptul că, iată, nu se dă în lături să-și răstoarne propriul guvern.
Ministrul Muncii: Țin și eu să spun câteva cuvinte… Bip, bip, bip, bip, bip mă-tii!
Codrin Ștefănescu: Domnișoara Olguța…
Ministrul Muncii: Bip!
Premierul Grindeanu: Mulțumesc domnului președinte Dragnea pentru efortul deosebit pe care l-a făcut în aceste zile și îl asigur că vom ține cont de observațiile domniei sale. România are astăzi în față mai multe oportunități, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului și prosperității. Dar pentru aceasta avem nevoie de stabilitate și predictibilitate.
Ministrul Agriculturii: Nu găseam cuvântul: predilictibilate!
Liviu Dragnea: Am în față biblia noastră electorală, înșiși rațiunea noastră de a mai fi – „Programul PSD 2017-2020”.
Premierul Grindeanu: Tocmai asta e problema. Și vorbesc nu doar în numele meu personal, ci și în numele colegilor mei. Aici e eroarea!
Liviu Dragnea: Unde?
Premierul Grindeanu: 2017-2020. Noi considerăm că un program stabil și predictibil ar fi unul 2017-2032. Vă explicitează doamna ministru Olguța.
Ministrul Muncii: Deci! În legea salarizării unice, am prevăzut să dublăm salariile profesorilor până în 2022, care ne vom ține de cuvânt. Dar 2022, am făcut socoteala în comisie, e cu doi ani peste 2020. Și atunci mă întreb: n-ar trebui s-o ducem până în 2032, când le vom dubla mai bine?
Liviu Dragnea: Calculele noastre la partid arată că le putem dubla începând de maine, nu zic la prima oră, la prânz.
Ministrul Muncii: Asta e ședință lărgită sau ce?! Toată lumea tace!
Primarul Capitalei: Eu consider că trebuie să ne desfășurăm lucrările într-o atmosferă de calm și respect mutual. Fac un apel la rațiune și la credință. Acest guvern Grindeanu este – a fost, putem spune – mai tehnocrat decât guvernul Prună. Ca om, dar și ca femeie, eu vă rog să nu ne abatem de la linia partidului, căci așa cum propovăduia marele nostru Arsenie Boca numai schimbarea ne poate scoate din înțepeneală și din uscăciunea vieții.
Liviu Dragnea: S-a vorbit despre faptul că eu aș dori să-mi implementez în fruntea Guvernului un Boc al meu. Greșit. Doresc că aducem în fruntea Executivului un element muncitor, conștiincios, onest, cineva care, în scopu’ implementării accelerate a Programului, să poată anima toți miniștrii. Nu vă ascund că am oarecum în minte această persoană, care a avut tăria de a ieși din emisiunea lui Capatos, atunci când a constatat că atmosfera a devenit frivolă și nivelul discuțiilor a scăzut….
Codrin Ștefănescu: …Cruduțaaaaa!
Liviu Dragnea: Dumneavoastră ați spus, eu nu mă gândisem atât de departe. Să ne ierte doamna Primar General și să ne ajute Arsenie Boca, făcătorul de minuni, dar – spre satisfacția neabătută a electoratului – o putem supune la…
Conducerea lărgită a PSD(în grup): La ce?
Liviu Dragnea: La vot!
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase