Persecutat de statul paralel, cu asasini plătiți pe urme, trădat și victimă a unui complot – va mai rezista Dragnea până sâmbătă?

Persecutat de statul paralel, cu asasini plătiți pe urme, trădat și victimă a unui complot - va mai rezista Dragnea până sâmbătă?
Publicat: 19/09/2018, 20:35
Actualizat: 09/01/2020, 15:04

Trebuie să fii expert în demonologie social-democrată să înțelegi apocalipsa PSD, pe care a profețit-o, încă din 4 august, președintele Klaus Iohannis („Și vă spun: toamna acestui an și anul viitor trebuie să reprezinte revenirea la normalitate în România!”).

Prima trâmbiță a apocalipsei e Scrisoarea celor Trei. Scrisoarea se numește „Declarație comună” și e rodul unui (încă) obscur „Comitet de inițiativă”. Are 9 puncte și 19 subpuncte la ultimul punct.

Semnatarii, trei dintre vicepreședinții partidului – Stănescu, Firea și Țuțuianu – cer demisia „imediată” a lui „Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților” și „asigurarea interimatului conducerii PSD de către doamna Viorica Dăncilă, președinte executiv, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019”.

Numele premierului e semnalul cel mai neliniștitor din text. Fiindcă nu poate fi ținută în două pervaze concomitent până la începutul anului viitor, „Comitetul de inițiativă”, oricare ar fi acela, trebuie să se fi consultat cu „neconflictuala” doamnă Dăncilă. Dacă, așa cum bănuiesc, a făcut-o, ultimele cuvinte ale lui Dragnea vor fi, cu siguranță, „Și tu, Vasilica?”.