PNL a declarat război sexului protejat

PNL a declarat război sexului protejat
Publicat: 15/11/2016, 08:45

Pentru cine nu a avut curiozitatea, dincolo de ambalajul lucios, câteva exemple sunt edificatoare pentru platfoma program la care, dintr-un meschin calcul electoral, PNL tocmai a aderat.

Coaliția pentru Familie consideră că toți cetățenii României care trăiesc în afara familiei tradiționale, precum și copiii acestora sunt cetățeni de rangul doi. Fără o argumentație solidă, „cuplul consensual”, „menajul monoparental” și „homosexualitatea” sunt declarate un atentat moral, negându-se practic dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie care, într-o societate normală, înseamnă că poți alege indiferent de ce aleg ceilalți.

În aceeași logică, în „doctrina” Coaliției pentru Familie, copiii ai căror părinți nu sunt căsătoriți sunt un fel de pericol social potențial: „Copiii proveniți din părinți căsătoriți, față de copiii care provin din părinți necăsătoriți, sunt mai feriți de riscurile avortului, abuzurilor sau neglijării; petrec mai mult timp cu tații, au rezultate superioare la școală, ulterior se descurcă economic mai bine, au mai puține probleme comportamentale sau emoționale, se expun mai puțin comportamentelor periculoase (abuz de substanțe, riscurile sexului premarital, BTS), au probabilitate mai scăzută de divorț când ajung adulți”.

Coaliția pentru Familie se declară împotriva avortului și metodelor contraceptive.Între cele 50 de măsuri pentru politici privind familia, se regăsește cea privind „anularea subvențiilor publice pentru avort și mijloace contraceptive”. Dreptul la viață și sănătate al femeilor este un detaliu, probabil neesențial. Asta în condițiile în care, România este în topul trei al mortalității materne la nivelul Uniunii Europene, numărul de decese la naștere având printre cauzele principale și lipsa de informare a mamelor în ceea ce privește metodele de contracepție și utilizarea optimă a acestora. Un studiu realizat de World Vision România în parteneriat cu MSD România, derulat în 30 de comunități rurale din județele Dolj, Vaslui și Vâlcea în cadrul căruia au fost chestionate 15.000 de femei și adolescente, arată că femeile nu cunosc importanța contraceptivelor și nici modul corect de utilizare a acestora. Mai mult de 4 din 10 femei declară că nu folosesc nicio metodă de contracepție (41,9%), în timp ce prezervativul, cea mai la îndemână astfel de metodă este utilizat doar de 13,1% dintre respondente.

Ce rezultat va avea în aceste condiții „eliminarea posibilității minorilor de a obține avort și servicii de „planificare” fără acordul părinților”, o altă propunere a Coaliției pentru Familie? Probabil de potențare a celui de acum: un număr foarte mare de avorturi, de abandon, de cazuri de boli cu transmitere sexuală și, în ultimă instanță, de decese.

După ce se plânge de declinul familiei tradiționale care duce, implicit, la unul demografic, Coaliția pentru Familie condamnă„promovarea de proceduri de fertilizare și naștere, altele decât cele naturale, care au consecințe negative asupra stării de sănătate a femeii sau copilului sau sunt excluse etic„. Mai exact, fertilizarea in vitro căreia Biserica i se opune. Asta în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă statelor să recunoască infertilitatea ca boală și să acționeze în consecință, susținând procedurile FIV.

Într-o societate liberă, democratică, este dreptul fiecăruia să decidă cum și când face copii. Din acest punct de vedere, o anumită opțiune a simpatizanților Coaliției pentru Familie poate fi acceptată, chiar dacă nu ești de acord cu ea. Problema apare atunci când ea se dorește a fi impusă ca regulă, iar drepturi fundamentale precum cel la viață, conștiință, gândire, exprimare sunt circumscrise exclusiv paradigmei lor. Iar mai periculoasă mi se pare interferența în acest joc a politicului, ca mijloc de exercitare a puterii.

Din acest punct de vedere, ar fi necesar, dacă nu obligatoriu, ca PNL să-și explice adeziunea la platforma Coaliției pentru Familie. Până una alta, prima luptă din campania electorală a liberalilor este cu sexul protejat. Niciun cuvânt despre educație, grupuri vulnerabile, abuz în familie, violență domestică, sănătate și lista poate continua.

Personal, sunt pentru predarea Religiei în școli, dar sunt împotriva izgonirii din biserică a homosexualilor. Cred că niciodată nu e prea târziu să-l aduci pe un om cu fața către Dumnezeu. Chiar dacă lupta asta durează toată viața.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția