• Publicat:
Puterea Gândului

PNL cere PSD să se sinucidă cu voturile din dotare

PNL cere PSD să se sinucidă cu voturile din dotare
Dacă, până azi, mai aveam oarece dubii în privința eșecului moțiunii de cenzură inițiată de liberali/opoziție, de astăzi, pot spune că acesta e sigur.

Păi, dacă toate speranțele tale de opoziție, revigorată de votul electoratului pentru europarlamentare, stau în votul „clandestin”/underground al aleșilor PSD-ALDE, atunci, ai rupt cuiul.

Ia uite ce zice Alina Gorghiu: „Moțiunea nu ține doar de voința politică, ține și de aritmetica parlamentară. E un clișeu care, din păcate, e o realitate. S-au făcut discuții, sper să existe și rezultate. Însă Opoziția este obligată să depună această moțiune de cenzură și va fi un demers concretizat„.

Adică, de genul: dacă ne-au dat ăștia/electoratul o bătaie de cap în plus, și anume ne-au obligat, noi ne facem datoria și concretizăm demersul, indiferent de rezultat.

Corect! Apoi, aceeași adaugă: „Doresc să existe acei parlamentari din majoritatea PSD-ALDE care ne lipsesc, astfel încât moțiunea să fie un succes, să facă pasul în votarea moțiunii„.

Ei, asta e , cu adevărat, surpriza etapei. Din întreg electoratul votant – să-i spunem o sută la sută – doar, aproape, 30 de procente au votat PSD-ALDE. Restul, ca să-i spunem așa, a votat, ce să vezi, tot felul de anti-pesediști, anti-Dragnea, anti-Dăncilă, anti-Firea, anti-Putere, pur și simplu.

Ei bine, și totuși, ca să treacă moțiunea de cenzură, depusă de Opoziție/PNL împotriva guvernului Dăncilă, liberalii au nevoie de voturile unora din alianța aflată la guvernare.

Încurajator!

Și, pe urmă, ce faci cu prezumtivii „defectori”?! Îi iei la guvernare?! Le dai posturi în ministere?! Îi iei consilieri? Sau ce?!

Nu pot să cred că, după un astfel de tur de forță al românilor cu drept de vot, Alina oftează, invocând conștiința aldist-pesedistă.

Ei bine, am să-i dau o veste proastă: parlamentarii PSD nu vor participa la vot! Ca să vezi! A spus-o Dăncilă.

„Parlamentarii PSD vor merge în sală dar nu vor vota. A fost decizia de azi a partidului”.

Numai niscai politicieni lipsiți, profund, de simțul realității, au putut lua în calcul faptul că PSDăncilă își va lăsa nemulțumiții să acționeze, de capul lor, asupra „mașinii de vot”.

Dar, și mai interesant este faptul că nemulțumiții, în atare situație, aproape că nici nu mai mișcă/există.

Organizația de femei a PSD o susține pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al partidului, la alegerile prilejuite de congresul din iunie.

Marele dușman, Gabriela Firea, anunță și ea că, deși nu va participa la congres, pe motiv de boală, va susține candidatura Viorichii. „Foarte bine, este premierul României, de ce să nu candideze? Și așteptăm să vedem cine se mai înscrie. Eu nu voi fi la congres, dar o voi susține moral din spital, dacă mă voi putea uita la televizor”, a declarat Primarul General.

Și cine ar putea crede că toți acești oameni o vor susține pe Dăncilă, la congres, în lupta sa pentru șefia partidului, dacă, între timp, s-ar pune problema ca distinsa premieră să fie abandonată la moțiune?!

În consecință, Opoziția care își pune baza în oamenii puterii, pentru a o alunga pe Dăncilă din fruntea guvernului, cu cabinetul ei cu tot, ori s-a dereglat de la butoane, ori ne ia de proști.

Una din două.

Inchide