Polițistul român și poezia fără sex. O poveste reală, de râsul Europei

Polițistul român și poezia fără sex. O poveste reală, de râsul Europei
Publicat: 27/08/2017, 05:25

Aud dimineață, la tv, o poveste bulversantă, preluată de pe reporterntv.ro: „Un tânăr de 19 ani, din Lanurile, județul Constanța, a fost reținut fiind acuzat că a violat o turistă poloneză, în Satul de Vacanță din Mamaia. Miercuri seară, turista de 20 de ani se plimba în zonă, când a fost acostată de un individ. Bărbatul a amenințat-o, i-a pus mâna la gură și a târât-o într-un gard viu. Nicio persoană nu a sărit în ajutorul tinerei, deși la ora respectivă zona era populată. Individul a violat-o, apoi i-a luat telefonul mobil și cei 72 de lei pe care îi avea în portofel. Tânăra a sunat la 112, iar suspectul a fost prins în aceeași seară”.

Imediat după, pe ecran apar, din nou, imagini cu „polițistul” care face sex în uniformă, în timp ce vorbește la telefon cu un superior, despre un raport cuprinzând date centralizate, vizând pungașii „stârpiți” în ultimele zile, sau așa ceva, apoi cu un coleg, și tot așa, de se enervează și femeia de dedesubt, și încearcă să-l sugrume cu cravata din dotare, sau…

La scurt timp, citesc și ultima știre: „Poliția a amendat cu 500 de lei organizatorii unei seri de poezie pe motiv că au tulburat liniștea publică. Evenimentul fusese organizat pe terasa Magheru One„, apoi textul lui Edmond Niculușcă, organizatorul evenimentului, postat pe Facebook, incluzând foto și o explicație foto – „Nocturnele ARCEN au fost amendate pentru că poezia contemporană a tulburat liniștea publică. Laurențiu (fotoreporterul)a surprins „mâinile legii” pe de o parte, iar – pe de altă parte, mâinile mele, încrucișate în propria neputință, mâinile celui care a săvârșit infracțiune cu muzică și poezie. Am primit 500 lei amendă, fără avertisment, la finalul unui eveniment care a adunat sute de oameni în jurul poeziei”.

Înțelegeți! Cum ar veni, în timp ce unii polițiștii „aflați la datorie” se luptă, până la piele, în confruntări violente de sex-service și telefonie mobilă, turiste străine, lipsite de apărare, sunt violate și tâlhărite, seara, în văzul mulțimii, fără ca organele, aflate în orgasm colectiv, să aibă habar de ce se petrece în imediata lor apropiere.

În același timp, bucureștenilor prinși, noaptea, pe străzi, în flagrant de poezie fără sex, vigilenții polițiști înțeleg să le aplice amenzi usturătoare, la „fundul gol”.

Știu, contrapunctul e violent și n-are maniere, și doresc ca, pentru asta, să fiu sancționat, în solidar, cu organizatorii „Nocturnelor ARCEN”, întrucât, poate am defăimat, cumva, uniforma de polițist, amestecând-o cu poezia contemporană, pe când ea este amestecată, uneori, cu pornografia, cu indolența, cu neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

A nu se înțelege, de aici, că am ceva cu Poliția, în ansamblu. Pentru o mai bună documentare, recomand citirea unor materiale ale sussemnatului, care țin cu uniforma.

Dar, toate, până la a ne trage, cu violență, de cravate!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase