Povestea (neelucidată) a porcului

Povestea (neelucidată) a porcului
Publicat: 31/10/2017, 18:54

Putea să fie mai specific: știam cine e boul, știam cine e vițelul… porcul penal, mă rog. Înțelegeam și noi ceva, dar așa…

Ia uite ce zice Ponta: „Dacă ține neapărat, îi aduc aminte și de întâlnirile neoficiale. (…) Domnul Dragnea s-a întâlnit mai des decât mine și cu Kovesi, și cu Coldea, a discutat de dosarul domniei sale, de dosarul Referendumului”. Unde s-au întâlnit?! „La tenis, la cafea, la pârlitul porcului s-au întâlnit”. La pârlitul porcului sau la vreun pârlit de porc?! „La pârlitul porcului, de Crăciun, în 2013″. Așa… „Așa. Că eu cred că are niște pierderi de memorie. Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi. Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. Au fost mai multe întâlniri, și la K2, și la T14 – pentru neavizați, sedii ale SRI -, la diverse evenimente”.

Ia uite ce zice Andronic: „Cum i-a mâncat Kovesi Porcul lui Dragnea. Acțiunea se petrece în decembrie 2013. Mai precis, într-o duminică, 22 decembrie 2013, după cum ne-a declarat unul dintre invitați. O parte au fost invitați prin Telefonul Operativ (T.O.) de către generalul Florian Coldea, alții direct. Locul unde trebuiau să se întâlnească era curtea celebrei vile conspirative a SRI, respectiv T14. Acolo, într-una din case, locuia prim-adjunctul SRI, Florian Coldea.

(…) Vreau să vă mai dau câteva detalii: nu era prima pomană a porcului la care participau toți – Dragnea, Ghiță, Kovesi, Ponta, Oprea, Maior, Coldea. Avusese loc, cel puțin, încă una în 2012. (…) Noutatea era că acum, în 2013, porcul a fost adus de Liviu Dragnea. Operațiunea a început în jurul orei 08.00, cu Dragnea tăind porcul cu mâna lui, iar invitații au început să sosească în jurul orelor 11.00.”. Și mai urmează.

Și ce spune Kovesi (despre Dragnea): „A fost trimis în judecată în 2013, după ce am preluat mandatul la DNA, a fost condamnat într-un dosar, a fost din nou trimis în judecată într-un alt dosar, deci nu cred că poate spune cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul, cel puțin nu atâta timp cât eu am deținut funcția de procuror-șef al DNA”.

Dar, mai ales, ce spune Dragnea: „Deci, eu n-am fost în decembrie 2013 la nicio întâlnire de genul ăsta. Dar, dacă este adevărată povestea cu porcul, eu cred că acel porc este un nesimțit și chiar un penal, și ar trebui să verifice foarte atent această situație. (…) Eu zic că aceasta este o perioadă în care ar trebui să vorbească niște oameni care încă sunt în funcții, niște oameni care au fost în funcții și care să vorbească despre lucruri serioase”.

Absolut! Corect! Dar porcul, porcul ăla „penal și nesimțit”, care ar trebui să verifice, atent, situația, porcul, de – cine e, domnule, porcul?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase