Premierul cu reacție și președintele fără elice

Premierul cu reacție și președintele fără elice
Publicat: 07/04/2017, 19:30

Fix a treia zi (aș spune „după scripturi”, dar am mai spus-o) de la atacul chimic, comandat, potrivit opoziției siriene, de regimul Bashar al-Assad împotriva poporului, și la aproape una, de la răspunsul SUA, premierul României a declarat: „Am avut o discuție în această dimineață și cu ministrul Apărării și cu ministrul Afacerilor Externe. În cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial. Ceea ce pot să vă spun e că noi ca și stat condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite și tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca țară NATO le vom respecta. Dar, atacul de tipul ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu au legătură cu nicio regulă internațională, trebuie pedepsit”.

Că noi, ca (și) stat, ca (și) popor, și pe (și) persoană fizică, am condamnat și vom condamna astfel de atacuri, în principiu, indiferent de situație, e limpede, doar că reacția „la extern” a unui premier (evident, că și aceea a președintelui țării), musai să fie imediată și viguros articulată.

Și apoi, ce vrea să spună premierul prin declarația: „Aceste lucruri trebuie pedepsite și tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca țară NATO, le vom respecta. Dar, atacul de tipul ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu au legătură cu nicio regulă internațională, trebuie pedepsit”?

Păi, tocmai când venea dumnealui de la Sinaia, SUA au pedepsit, „simbolic”, dar extrem de dur, atacul în discuție, transmițând, astfel, un avertisment viguros, că nu toți criminalii sunt de capul lor pe planeta Pământ, demersul fiind inițiat de Trump și „anunțat” de un oficial american – ambasadoarea SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley.

„Când Națiunile Unite eșuează în mod constant în misiunea lor de acțiune colectivă, există momente în viața statelor când suntem obligați să acționăm noi înșine”, a spus Haley.

Dorește premierul român să mai pedepsească și el, ca (și) premier, ceva, de acum în acolo, potrivit sintagmei „Aceste lucruri trebuie pedepsite”, sau voia să ne comunice că e de acord cu pedepsirea deja inițiată și finalizată a SUA? Gen, „Aceste lucruri a fost necesar să fie pedepsite!”.

Și apropo, tot între timp, Pentagonul a anunțat că atacurile nu vor continua, răspunsul deja dat fiind unic.

Doar nu vrea Sorin Grindeanu să ne comunice că noi suntem gata încălțați de război, pe ideea „… și tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca țară NATO, le vom respecta”, pentru că oamenii pot înțelege orice dintr-o atare exprimare.

Cred că lucrurile ar fi fost mult mai limpezi și mai calme, dacă premierul român (și președintele) ar fi rostit, simplu, la vremea faptelor: „Condamnăm ferm atacul chimic din Siria, în care au murit mulți civili, între care copii și femei”. Și apoi, „Susținem raidul SUA în Siria, inițiat în urma atacului criminal al regimului Assad”.

Știam, exact, ce ne trebuie, știam ce nu ne trebuie…

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...