Președintele Iohannis și ministrul Meleșcanu lucrează împreună, dar se înțeleg separat

Redactor:
Lelia Munteanu
Președintele Iohannis și ministrul Meleșcanu lucrează împreună, dar se înțeleg separat
Primul exercițiu de "coeziune" în echipa României e pe cale să se prăbușească în penibil. Lelia Munteanu atrage atenția asupra superficialității președintelui

Că Președintele și Premierul nu-și vorbesc, știe toată lumea, iar atunci când, totuși, își transmit mesaje, o fac din ușa cortului. Că nu se consultă nici măcar acum, când se presupune că au în grijă destinele UE, că se dovedesc incapabili să se ridice deasupra măruntelor interese electorale, e de neînțeles.

Primul exercițiu de „coeziune” în echipa României e pe cale să se prăbușească în penibil.

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, înainte de prânz, că românii din Marea Britanie n-au a-și face griji: „În cazul în care, în final, se aprobă acest acord, românii din Marea Britanie vor avea asigurate toate drepturile și garanțiile pentru șederea lor acolo. Însă noi suntem pregătiți pentru negocieri care vor fi duse cu succes și pentru alte scenarii. La acest moment, nimeni nu trebuie să își facă griji pentru românii din Marea Britanie. Suntem aici, suntem pregătiți”.

(Desigur, nu românii gestionează Brexit-ul, ci echipa de negociatori coordonată de Michel Barnier. Noi, în președinția noastră rotativă, nu trebuie decât să ne punem de acord că am priceput același lucru din ceea ce ni se desfășoară înaintea ochilor).

După prânz, pe același subiect, ministrul de Externe Meleșcanu s-a arătat mai aplicat și mult mai puțin optimist: „Noi regretăm faptul că a fost adoptată o decizie care practic echivalează cu ideea unei ieșiri a Marii Britanii fără niciun fel de prevederi juridice. Este o decizie a Parlamentului pe care trebuie să o respectăm. Ceea ce ne interesează este să primim o comunicare oficială din partea autorităților britanice cu ceea ce doresc să facă în continuare, lucru destul de delicat, având în vedere că cu ocazia votului s-a cerut și o moțiune de neîncredere în primul ministru și va trebui să trecem, probabil, în cursul zilei de astăzi și peste această temă.(…) În cazul unei ieșiri a Marii Britanii fără nici un fel de acord cu UE, într-adevăr se vor crea probleme și pentru cetățenii români care sunt în Marea Britanie și pentru cetățenii din Marea Britanie care sunt din diverse țări din UE, inclusiv din România. Această ieșire fără niciun fel de acord ar putea crea probleme directe și pentru cetățenii români și pentru toți cetățenii europeni care trăiesc, studiază, lucrează în Marea Britanie”.

Adevărul nu e deloc la mijloc.

Și nu e prima oară când președintele României se raportează – cum s-o spun diplomatic? – cu superficialitate la statutul românilor care muncesc în străinătate.

La jumătatea lui octombrie anul trecut, aflat într-o vizită de stat în Italia, Iohannis i-a mulțumit omologului său, Sergio Mattarella, pentru modul în care „românii sunt tratați și integrați”, când e știut că există regiuni ale Italiei românii sunt tratați ca niște sclavi moderni.

Cu prilejul vizitei din decembrie la Cotroceni a Cancelarului Sebastian Kurz – nici un cuvânt despre reducerea alocațiilor pentru copiii românilor care lucrează în Austria. E drept însă că nici nu i-a mulțumit tânărului și smucitului demnitar, care ne dădea lecții de democrație.

 

Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac și cum arată părinții lui Mihai Gâdea. Detaliul nebănuit despre familia directorului Antena3
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide