PSD a dat de fundul sacului. Cât mai ține minciuna

PSD a dat de fundul sacului. Cât mai ține minciuna
Publicat: 09/08/2017, 08:42

Este inadmisibil, și, deja, de neiertat, acest joc mincinos, de-a alba-neagra, cu electoratul, pe care îl practică echipa Liviu Dragnea aflată, în principiu, la conducerea social-democrației românești, în fapt la pescuit în ape tulburi.

O mânărie greu de explicat în termeni decenți, românilor amăgiți, mințiți, aburiți de un program fantasmagoric de guvernare, propus de păcălicii politicilor sociale, care, după ce au „suspendat”, cu surle și trâmbițe, „acciza 007″ – introdusă de Victor Ponta, acest „008″ al Kiseleff-ului -, imediat după majorarea (exclusiv pe hârtie, cum se va dovedi în viitorul imediat) a unor salarii și pensii ale bugetarilor români, șefii puterii au reintrodus „acciza 009″, la carburant.

Consecințe? Devastatoare: prețul benzinelor și al motorinelor va reveni, după 1 septembrie anul curent, la nivelul celor din toamna anului trecut trăgând după el toate celelalte prețuri din piață – cel al transportului efectiv al mărfii, care se va regăsi în cuantumul prețurilor en gros și la raft ale tuturor celorlalte produse și servicii.

Ce rezultă de aici? Că majorările salariale, în sine, vor fi practic inexistente, de vreme ce toate prețurile vor fi în creștere, trăgând după ele rata inflației, ceea ce va genera, în scurt, un „ochi” în fluxul economic, care va înghiți, la minut, iluzoria creștere a salariilor și a pensiilor.

Dincolo de acest adevăr al „buzunarelor devastat”, rămâne cinismul de neadmis al gafeurului de la Finanțe, care, în expunerea de motive a actului normativ prin care impune reintroducerea super-accizei, precizează:

„România a ajuns în iulie 2017 să înregistreze cel mai mic preț al benzinei Euro-95 din Uniunea Europeană (0,997 euro pe litru cu taxe) și al treilea cel mai mic preț pentru motorină (0,977 euro pe litru cu taxe), după Luxemburg (0,955 euro pe litru) și Bulgaria (0,961 euro/litru). Dacă România are cel mai mic preț din Uniunea Europeană al benzinei cu taxe, când vine vorba de prețul benzinei fără taxe România este pe locul 15 în Uniunea Europeană cu un cost al benzinei mult peste țări producătoare de petrol precum Marea Britanie și Olanda, dar și peste țări precum Austria, Polonia, Bulgaria. Situația este similară și în cazul prețului motorinei fără taxe, România se situează pe locul 17 în Uniunea Europeană ca preț, mult peste țările producătoare de petrol precum Uniunea Europeană și Olanda, dar și peste țări precum Austria, Italia, Polnia, Bulgaria. (…) Ca urmare a diminuării fiscalității la începutul anului 2017 s-a înregistrat o diminuare a ponderii taxelor în prețul carburanților, România înregistrând cea mai redusă pondere a taxelor în prețul de carburanți din UE”.

Adică, după ce a promis lapte și miere nației, în campania electorală, Dragnea și susținătorii/susținătoarele sale s-au repliat, spre a da ordin ca, în orice situație în care cetățeanul român stă cumva, puțin mai bine decât decât oricare alt european – indiferent de PIB-ul statului în care trăiește, de salariul său, de indemnizațiile sale, de sporurile sale salariale -, să i se ordone: „Omule, marș la locul tău!”.

Cine crede că românul acesta va uita, încă o dată, umilințele la care e supus, astăzi, după ce a fost mințit, fezandat și luat de prost în campanie, se înșală amarnic.

Le jeux sont faits! Nimic nu mai merge!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers