Războiul gărgăunilor din borcan

Războiul gărgăunilor din borcan
Publicat: 25/11/2017, 22:42

Această imagine mi-a revenit în minte, când am citit amenințările lui Bușoi la adresa marelui inamic al PNL București, USR București.

Bușoi e feroce, ce mai. Ia uite: „Acțiunea politică a USR la București nu are nimic de-a face cu ideea colaborării în Opoziție pe care USR o pretinde public”. Stop. „Atacurile la PNL și sabotarea permanentă a propunerilor de colaborare pe care le adresează PNL au devenit o regulă a politicii USR, la fel ca și susținerea pe care USR o acordă primarilor PSD, cazurile de la Sectorul 3, Sectorul 1 și Sectorul 6 fiind elocvente, deși exemple ale „amiciției” USR cu PSD se regăsesc ușor la toate sectoarele”. Stop.

„Acuzând apropierea PNL de PSD, USR denaturează premeditat adevărul și își servește o strategie electorală. Adică USR minte cu scopul asumat de a face rău PNL, pe principiul voturi pierdute de PNL sunt câștigate de USR”. Stop. „Înțeleg, cred, ideea de competiție politică între partidele din Opoziție – zic „cred”, pentru că deși PNL a fost constant ținta atacurilor USR , PNL nu a răspuns public, tocmai pentru a evita conflicte și pentru a păstra unită opoziția”. Stop. „Nu înțeleg, nu sunt de acord și nu voi mai permite să treacă nesancționat faptul că reprezentanții USR nu doar își permit să asume public atacarea PNL cu scopul clar de a lua din electoratul PNL, dar fac aceste atacuri denaturând constant adevărul”. Stop.

Bine, domnilor, chiar așa?! Vi s-au urcat gărgăunii la cap și vă călcați în picioare, reciproc, așa mici și ne-nsemnați cum sunteți, în fața uraganului PSD?

Hai, că vă dați la temelie, unii altora, treacă-meargă, dar ne dați nouă, la toți, de vreme ce refuzați să respectați regulile politice ale democrației.

Dacă n-ai forță de unul singur și dacă te faci tot mai mic, nu-l încaleci pe celălalt, mic și el, ca să pari tu, gărgăunele cel mare, că n-ai să fii. Zic că, mai bine, vă sprijiniți, reciproc, cât mai puteți, ca să vă „scoateți” din borcan. Vă mai întremați, mai creșteți, și pe urmă, vă puneți pe opoziție, cât de cât.

Că așa merge democrația, cu putere și opoziție, vai mama ei de opoziție. Că d-aia au votat un milion-două de disperați câteva partidulețe „emergente”, ca să-i scape de cheremul politic al Kiseleff-ului. Ca să se ia cineva de gât cu ei – cu Dragnea și compania -, nu între ei.

Păi, dacă chef Bușoi are mai multă materie, ingrediente și mirodenii, în loc să-i facă tăiței pe userei, mai bine îi așează pe toți la masă, combină rețetele, declară că vrea să facă opoziție unită și bat palma, cu toții, că altfel, gata, kaput, o mierlește toată lumea! Ce, e greu de înțeles că, fără opoziție coerentă, PSD merge până în pânzele albe?!

Păi, dacă PNL se sperie de USR (poate și de PMP), că-i fură din procente, când ăștia mici, săracii, au pierdut, deja, jumătate din procentele cu care au intrat în Parlament, e apocalipsa peste noi.

USR mai are foarte puțin și e cât boaba de piper. Și tare mi-e că procentele pierdute n-au intrat în zestrea PNL, ci fug de politică precum Benga de tămâie.

Domnule Bușoi, nu de luptă, amenințări și de război e nevoie astăzi, în opoziție, ci de înțelegere și colaborare.

Dacă vreți să mai existați! Dacă nu, veți continua să faceți, la infinit, politica gărgăunilor din borcan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
S-a aflat cine câștigă Chefi la Cuțite sezonul 12! El este alesul, a plecat cu...
FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați
Un bărbat care a stat 22 de ani la închisoare a evadat chiar în ziua...
Diagnostic CUMPLIT primit de Bogdan Mocanu! 'Amputarea brațelor, rinichii...'
2.450 euro pe mp, preţul mediu al unui apartament nou în Cluj. Comparaţie cu Bucureşti...
Anvelopele reșapate sau cauciucuri noi dar ieftine? Care sunt mai bune și ce diferență de...
EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai...
Ajutor pentru pensionari din octombrie 2023! Banii se acordă prin casele de pensii
O recunoașteți? Este fiica unui primar din Iași și face furori în mediul online. Andreea...
HOROSCOP 25 SEPTEMBRIE 2023. Unii nativi pot avea idei inovatoare şi inspiraţie astăzi
Claudia Pătrășanu a cedat nervos 😲 Artista i-a deschis proces în instanță lui Gabi Bădălău:...
SEMNELE care ANUNȚĂ un divorț! Dacă femeia face așa, ESTE CLAR că nu mai e...
HALEP E NEVINOVATĂ! I-au răsturnat verdictul
Salam, despre consumul de droguri. A spus tot
Ioana Ginghină s-a căsătorit cu Cristi Pitulice. Imagini de la nunta atipică. Cei doi s-au...
BANCUL ZILEI. Bulă: De ce nu-mi răspunzi la telefon? Bubulina: Eram la baie, mă machiam...
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...