Statul de drept se suspendă două săptămâni ca să-și facă Ponta și Dragnea un mic aranjament

Statul de drept se suspendă două săptămâni ca să-și facă Ponta și Dragnea un mic aranjament
Publicat: 28/08/2014, 09:57
Actualizat: 06/07/2016, 07:30

Pentru asta s-a speriat Europa, în 2012, când au venit Ponta la Victoria și Antonescu în Cotroceni „vreo două” săptămâni: pentru felul în care PSD, sprijinit de PNL, a gripat statul de drept, în câteva ore, cu niște ordonanțe de urgență disperate și neconstituționale. Ce să fie mai simplu decât să te declari democrat și, în timpul ăsta, să desființezi toate legile care nu te lasă să-ți faci de cap, guvernând prin OUG-uri aberante, susținut fiind de o majoritate parlamentară obedientă și lipsită de conștiință democratică?

Deși tineri – vorba fostului ombudsman, mătrășit în urmă cu doi ani, tocmai pentru ca instituția Avocatul Poporului să nu mai conteste la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență lipsite de temei, precum cea de față -, de-alde Ponta discreditează România ca democrație, considerând țara ca pe o gubernie personală în care fac ce vor.

Abia acum se poate distinge, în esență, „profunzimea” democrației românești. Fără cultură democratică și fără respect față de valorile statului de drept, un grup kamikaze, precum leadership-ul pesedist, poate pune în picaj, în doi timpi și trei mișcări, prin câteva ordonanțe „de desființare”, tot statul nostru de drept.

Rețeta e simplă: acest guvern este mandatat să nu-și mai lase baronii la mâna tribunalelor, iar cei care au fost judecați, să fie achitați, grațiați, amnistiați. Mai este mandatat, de asemenea, să pună mâna pe Justiției, în întregul ei. Abia atunci se cheamă, în opinia lor, că „puterea e la putere”: când a pus piciorul pe gâtul magistraturii, când a desființat ANI și DNA, când și-a instalat „omul” la conducerea CSM, la conducerea Parchetului General, la Avocatul Poporului, la CNA și a luat sub control Curtea Constituțională.

În fine, când a cucerit Cotroceniul, Victoria și, pe deplin, Parlamentul, cu sprijinul tuturor sateliților și a fantomei USL, cu mumia lui Tăriceanu pe post de Antonescu.

Ei bine, Dragnea și Ponta tocmai au sesizat că nimic din toate aceste „onorabile” directive nu pot fi împlinite, întrucât „stângii” nu-i iese pasiența pentru Cotroceni.

De ce?! Pentru că: în fiefurile baronilor ridicați sau în curs de a fi, Ponta nu mai știe pe sprijinul cui contează – fapt sesizat încă de la europarlamentare -, mai ales acum, când umblă vorba în teritoriu că pe unii dintre ei i-ar fi scăpat din brațe chiar șeful lor din Kiseleff; primarii PSD nu mai taie și spânzură cum vor ei, întrucât, în Consiliile Locale, majoritățile aparțin opoziției, ceea ce a generat panica și motivul lui Dragnea să se arate surprins de posibilitățile democrației: „Toate primăriile sunt blocate pentru că majoritățile nu ne mai aparțin…”.

Ca să vezi. Și dacă nu le mai aparțin, dă Dragnea o ordonanță de urgență, valabilă doar două săptămâni – ca să nu se mai răzgândească cei care se vor fi gândit -, ce le dreptul să încalce legea – „Statutul aleșilor locali” – tuturor primarilor care vor să se mute la PSD cu tot cu primăriile lor.

În ciuda tuturor regulilor jocului, Dragnea a hotărât că PSD n-are de dat socoteală democrației, câtă vreme la centru s-a instalat disperarea. „Dacă nu ies la Cotroceni, scapă cine poate!!” și-a amenințat Victor Ponta oamenii, în urmă cu două luni.

Așa că: Dragnea e disperat să-i ia în PSD pe toți primarii opoziției pe care i-a dus în pragul falimentului, lăsându-i fără bani, fără dotări, fără programe aproape doi ani de zile și cărora le promite azi marea cu sarea, șantajându-i că, dacă nu vor veni să-i pupe mâna care dă, și nu vor munci pe rupte pentru victoria lui Ponta, în viața lor n-or să mai vadă cum arată banul guvernamental; Dragnea mai vrea să ia înapoi și majoritățile din CL-uri și CJ-uri, ca să poată controla logistica alegerilor din toamnă, de la vlădică la opincă: să știe cine-i aduce la urne pe plecați, pe întorși, pe betegi, pe morți, pe nenăscuți, pe moroi; vrea, de asemenea, să-l ajute și pe Tăriceanu cu ceva primari și consilieri ca să nu bată la ochi că vor toți la PSD, ci, nu-i așa, la noul USL – ca să refacă dreptatea, cum era ea -, iar vreo câțiva, chiar la UNPR.

Sigur, opoziția, luată, ca de obicei, prin surprindere, a amenițat și ea că face ce poate: PDL se va plânge la CE, iar PNL va da guvernul Ponta în judecată.

Și când vine răspunsul, ce fac primarii?! Or să se care cu primăriile-napoi?

Eu zic că unui PSD disperat nu prea-i mai arde să se joace de-a democrația!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom