Statul de drept se suspendă două săptămâni ca să-și facă Ponta și Dragnea un mic aranjament

Redactor:
Marian Sultănoiu
Statul de drept se suspendă două săptămâni ca să-și facă Ponta și Dragnea un mic aranjament
Pentru asta s-a speriat Europa, în 2012, când au venit Ponta la Victoria și Antonescu în Cotroceni „vreo două" săptămâni: pentru felul în care PSD, sprijinit de PNL, a gripat statul de drept, în câteva ore, cu niște ordonanțe de urgență disperate și neconstituționale.

Pentru asta s-a speriat Europa, în 2012, când au venit Ponta la Victoria și Antonescu în Cotroceni „vreo două” săptămâni: pentru felul în care PSD, sprijinit de PNL, a gripat statul de drept, în câteva ore, cu niște ordonanțe de urgență disperate și neconstituționale. Ce să fie mai simplu decât să te declari democrat și, în timpul ăsta, să desființezi toate legile care nu te lasă să-ți faci de cap, guvernând prin OUG-uri aberante, susținut fiind de o majoritate parlamentară obedientă și lipsită de conștiință democratică?

Deși tineri – vorba fostului ombudsman, mătrășit în urmă cu doi ani, tocmai pentru ca instituția Avocatul Poporului să nu mai conteste la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență lipsite de temei, precum cea de față -, de-alde Ponta discreditează România ca democrație, considerând țara ca pe o gubernie personală în care fac ce vor.

Abia acum se poate distinge, în esență, „profunzimea” democrației românești. Fără cultură democratică și fără respect față de valorile statului de drept, un grup kamikaze, precum leadership-ul pesedist, poate pune în picaj, în doi timpi și trei mișcări, prin câteva ordonanțe „de desființare”, tot statul nostru de drept.

Rețeta e simplă: acest guvern este mandatat să nu-și mai lase baronii la mâna tribunalelor, iar cei care au fost judecați, să fie achitați, grațiați, amnistiați. Mai este mandatat, de asemenea, să pună mâna pe Justiției, în întregul ei. Abia atunci se cheamă, în opinia lor, că „puterea e la putere”: când a pus piciorul pe gâtul magistraturii, când a desființat ANI și DNA, când și-a instalat „omul” la conducerea CSM, la conducerea Parchetului General, la Avocatul Poporului, la CNA și a luat sub control Curtea Constituțională.

În fine, când a cucerit Cotroceniul, Victoria și, pe deplin, Parlamentul, cu sprijinul tuturor sateliților și a fantomei USL, cu mumia lui Tăriceanu pe post de Antonescu.

Ei bine, Dragnea și Ponta tocmai au sesizat că nimic din toate aceste „onorabile” directive nu pot fi împlinite, întrucât „stângii” nu-i iese pasiența pentru Cotroceni.

De ce?! Pentru că: în fiefurile baronilor ridicați sau în curs de a fi, Ponta nu mai știe pe sprijinul cui contează – fapt sesizat încă de la europarlamentare -, mai ales acum, când umblă vorba în teritoriu că pe unii dintre ei i-ar fi scăpat din brațe chiar șeful lor din Kiseleff; primarii PSD nu mai taie și spânzură cum vor ei, întrucât, în Consiliile Locale, majoritățile aparțin opoziției, ceea ce a generat panica și motivul lui Dragnea să se arate surprins de posibilitățile democrației: „Toate primăriile sunt blocate pentru că majoritățile nu ne mai aparțin…”.

Ca să vezi. Și dacă nu le mai aparțin, dă Dragnea o ordonanță de urgență, valabilă doar două săptămâni – ca să nu se mai răzgândească cei care se vor fi  gândit -, ce le dreptul să încalce legea – „Statutul aleșilor locali” – tuturor primarilor care vor să se mute la PSD cu tot cu primăriile lor.

În ciuda tuturor regulilor jocului, Dragnea a hotărât că PSD n-are de dat socoteală democrației, câtă vreme la centru s-a instalat disperarea. „Dacă nu ies la Cotroceni, scapă cine poate!!” și-a amenințat Victor Ponta oamenii, în urmă cu două luni.

Așa că: Dragnea e disperat să-i ia în PSD pe toți primarii opoziției pe care i-a dus în pragul falimentului, lăsându-i fără bani, fără dotări, fără programe aproape doi ani de zile și cărora le promite azi marea cu sarea, șantajându-i că, dacă nu vor veni să-i pupe mâna care dă, și nu vor munci pe rupte pentru victoria lui Ponta, în viața lor n-or să mai vadă cum arată banul guvernamental; Dragnea mai vrea să ia înapoi și majoritățile din CL-uri și CJ-uri, ca să poată controla logistica alegerilor din toamnă, de la vlădică la opincă: să știe cine-i aduce la urne pe plecați, pe întorși, pe betegi, pe morți, pe nenăscuți, pe moroi; vrea, de asemenea, să-l ajute și pe Tăriceanu cu ceva primari și consilieri ca să nu bată la ochi că vor toți la PSD, ci, nu-i așa, la noul USL – ca să refacă dreptatea, cum era ea -, iar vreo câțiva, chiar la UNPR.

Sigur, opoziția, luată, ca de obicei, prin surprindere, a amenițat și ea că face ce poate: PDL se va plânge la CE, iar PNL va da guvernul Ponta în judecată.

Și când vine răspunsul, ce fac primarii?! Or să se care cu primăriile-napoi?

Eu zic că unui PSD disperat nu prea-i mai arde să se joace de-a democrația!

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Primul satelit din lemn. Țara care îndrăznește să îl lanseze pe orbită
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
S-a aflat secretul! De ce evită Lidl o anumită zonă geografică din România. Nu e...
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi...
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide