Ultimul banc cu Donald Trump

Redactor:
Lelia Munteanu
Ultimul banc cu Donald Trump
Reagan și deficitul care își poartă singur de grijă. Clinton, președinte peste un cimitir. Lelia Munteanu ne spune ultimul banc cu Donald Trump

Se spune că politica – a constatat, la vremea lui, președintele Reagan – „e a doua cea mai veche meserie din lume. Încep să realizez că e izbitor de asemănătoare cu prima”.

Ronald Reagan a fost autorul unor ziceri memorabile, dintre care prima în topul meu e următoarea: „Nu sunt îngrijorat în legătură cu deficitul. E destul de mare să-și poarte singur de grijă”.

Anecdotele cu Bill Clinton sunt aproape la fel de multe precum cele care îl au ca erou pe George W. Bush. Clinton însuși a încercat să fie (auto)ironic în câteva rânduri: „A fi președinte e ca și cum ai conduce un cimitir. Ai o mulțime de oameni sub tine și niciunul nu te ascultă”.

Gluma clasică americană despre politicieni e asta: într-o noapte târziu, pe o stradă lăturalnică, un tâlhar cagulat îi pune pistolul în coaste unui trecător. „Dă-mi toți banii tăi!”. Indignat, omul îi răspunde „Nu poți face asta. Sunt congresman!”. „În cazul ăsta, dă-mi toți banii mei!”.

Ultimul banc despre Donald J. Trump (deși, dacă mă gândesc mai bine, ținând seama și de frenezia sa divulgatoare, poate că nu e un banc): ca să nu le poată dezvălui Președintele pe Twitter, Pentagonul a schimbat codurile nucleare, extinzându-le la peste 140 de caractere…

 

Inchide