Un colțișor de lume pentru Jupânul României

Un colțișor de lume pentru Jupânul României
Publicat: 11/03/2019, 00:38
Actualizat: 09/01/2020, 05:28

Am urmărit turneul lui Dragnea și al ecoului său Codrin Ștefănescu cu interesul să nu-mi scape ceva până la scena-cheie. (Cum te bagă Jupânul României în atmosferă nu te bagă nimeni).

La Slobozia, sâmbătă (un oraș din care, în afară de activul PSD, pensionari și asistații social, a cam plecat toată lumea):

„Sunt un pro-european convins și un pro-american (lungă pauză retorică, n.m.) mult mai convins. Dar noi am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru o viață mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică și teroare. Am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru a avea acces la dezvoltare și pentru a avea un minim respect, nu cerem mai mult respect decât dăm noi, decât oferim noi”.

După care dat-o-n smiorcăială: „Ne-am purtat frumos și ne purtăm frumos în continuare, cerem doar dreptul de a fi ascultați, doar dreptul de a pune pe masă niște argumente. Nu se poate ca tot ceea ce spunem noi, tot ceea ce facem noi, să fie criticat, lovit, blocat, și ceea ce spun ceilalți, care înseamnă o serie întreagă de minciuni, să fie luate de bune, fără o minimă verificare. Este mult ceea ce cerem? Este mult că ne dorim și noi micul nostru colț de lume, al nostru?”

Dacă nu și-ar fi programat să se sacrifice pentru România, Jupânul ar fi rămas la Alexandria, în colțișorul său de lume, pitoresc, cu deschidere pe două străzi.

… Astăzi, după ce s-a întunericit destul, a apărut și eminența rozalie, Vâlcov, ca să ne fixeze ideile: noi am face multe pentru români, dar ne dau lacomii frică și teroare. Se zbat, nu vor să intre în Ordonanta 114/2018, își sună prietenii de pe la agenții și le ordonă: Băi, Mudy, Standard și Sărăcuțule, care sunteți, dați-le obraznicilor ratingul mai jos, să se învețe minte!

Zic și eu ca doamna Vasilica Premiera: sănătate și să avem în continuare puterea să schimbăm lumea.

foto: psd ialomița/facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase