Un nou film pentru adulții din PSD

Un nou film pentru adulții din PSD
Publicat: 03/05/2015, 18:51

„Tot Ponta, tot Ponta?” mă ceartă un prieten, sătul să mă vadă cum „mă acresc” de la un text la altul și îngrijorat că aș dezvolta o obsesie „cum au ăia de la Antena 3 cu Băsescu”. „Scrie mai mult despre oameni, și mai puțin de neoameni”.

Are dreptate. Fac eforturi mari să nu mai scriu despre acest neom care conduce de trei ani România, însă este peste tot: nu poți deschide un televizor fără să-l vezi. Prostiile pe care le spune sunt gigantice, iar să mă fac că nu există ar însemna să-i fiu complice la amplul program național de spălare pe creier pe care-l transmite LIVE. Iată, de pildă, interviul de la postul B1:

1. Zice Victor Ponta făcându-ne șmecherește cu ochiul: „Nu știam că ești arestat preventiv pentru spionarea unei iubite”. Înțelegeți cum vine treaba în gândirea șchioapă a premierului României? Adică ce-a făcut primarul Nichita, pe care gașca de partid îl alintă „Gigi”? A furat, a dat în cap la oameni? Nu, și-a spionat amanta, ne induce răspunsul premierul. E asta o vină? Ce contează că primarul (funcție publică) a pus poliția locală (instituție publică) să urmărească o persoană privată?! Aici e pe sentimente, nu pe abuz în serviciu. Onorată instanță, da, sunt vinovat de amor! Când Ponta se uită la un film pentru adulți și crede că e un film cu spioni, DNA trebuie să pună subtitrarea. Asta pentru că mulți nu știu sau nu au timp să citească o cerere de reținere sau un rechizitoriu, începând cu ziariștii care-i iau interviuri premierului și terminând cu poporul sentimental care-l votează.

2. Mai zice Victor Ponta după ce ne-a ținut în tensiune vreme de trei ani: nu poate să facă autostrada Comarnic-Brașov, că-l ia DNA-ul („Dacă mă duc la Transporturi, CNADNR, toți îmi vor spune a doua zi că ne ia DNA-ul. Suntem în blocaj, este un blocaj politico-instituțional de înțelegere politică”.) Și noi care credeam că mai au puțin și o termină: lui Dan Șova și lui Ioan Rus li s-au dedicat la televiziunile de partid zeci de ore de emisie în care construiau autostrada în direct, ca să nu mai vorbim de marele constructor Victor Ponta, care a inaugurat deja în comunicatele umede de emoție ale Gabrielei Vrânceanu Firea mii de kilometri de autostradă. Să fim serioși: niciodată nu s-a pus problema să se facă autostrăzi, ci să se fure cât mai mult. Suntem probabil țara care cheltuiește cel mai mult pe studiile de fezabilitate care să ne arate de ce nu putem să facem nimic. Iar sugestia că din cauza DNA-ului nu se poate construi este un alt pontism dintr-o lungă serie de afirmații aberante.

3. Mai zice dl. Ponta că „arestarea preventivă ca regulă este o greșeală” și că „nu ar trebui să stea cineva în închisoare pentru că este cumnatul lui Ponta”. Din nou se vaită: îl doare că-i este atacată familia. Iulian Herțanu nu a stat la închisoare pentru infracțiunea de cumnat, ci pentru fraudă cu fonduri europene și evaziune fiscală, tot așa cum „Gigi” Nichita nu a fost deranjat de procurori din cauza preaplinului inimii sale, ci pentru că folosea bugetul public în interes personal. Dar cine să-l tragă de mânecă pe dl. Ponta când înșiră senin la TV una mai gogonată decât cealaltă?

4. Deloc surprinzător, după trei ani de mandat, Victor Ponta își dă cu generozitate nota 8 (opt). Eu știam că pentru copiat te dă afară din sală, nu ți se dedică emisiuni omagiale la TV.

PS. Se fac zece ani de când lucrez la Gândul. Sunt aici de la înființarea ziarului. Un gând bun pentru zecile de ziariști care, în această redacție, și-au dedicat o parte din viața lor jurnalismului făcut cu pasiune și cu cinste. Un gând bun cititorilor care ne-au urmărit în toți acești ani cu atenție, devotament și exigență.

Ce notă i-ați da lui Victor Ponta după trei ani de mandat în fruntea guvernului României?

Posted by Florin Negruțiu on 3 Mai 2015

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun