Unde e Președintele? Se dă huța în sondaje

Redactor:
Lelia Munteanu
Unde e Președintele? Se dă huța în sondaje
Unde a dispărut Klaus Iohannis? Stă bine în sondaje. Lelia Munteanu a înțeles că scaunul gol ar putea deveni simbolul electoral al președintelui

Văzând în seara aceasta, la ședința de Guvern, scaunul gol din dreapta premierului Vasilica – așezat ostentativ, firește – multă lume s-a întrebat unde e Președintele.

Klaus Iohannis promisese că nu va mai rata nici o ședință, făcându-și greșit calculul că va mai putea repeta magnificul blitzkrieg asupra Guvernului Grindeanu (condus tot de Dragnea). Altminteri, nu are nici o putere legală de a se pune în calea unei Ordonanțe de Urgență.

Ieri, după ce l-a ținut cât l-a ținut în capul mesei, Vasilica l-a trimis acasă, ca mai apoi Jupânul României să-l obrăznicească: „Eu nu-l primeam nici în curte!”.

Astăzi, pe la prânz, Președintele a preluat simbolic pentru România de la cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, președinția Consiliului Uniunii Europe. Dacă ar fi fost doar atât – cum nu se poate mai firesc. Dar Klaus Iohannis s-a lansat entuziast în aprecieri legate de buna integrare a comunității românești în Austria. Nu cumva tânărul Kurz – care ne-a livrat, superior, din mers, și câteva lecții de democrație (așa ne trebuie!) – nu cumva el e cel care, de pildă, a tăiat alocațiile pentru copii ale migranților români?

Scaunul gol al Președintelui la ședința de guvern nu-mi iese de minte.

Unde a dispărut Klaus Iohannis? E în drum spre casă.

Unde e Klaus Iohannis? A mărturisit singur, tot azi, la o reuniunea informală (de ce nu la fața cortinei?) cu jurnaliștii acreditați la Cotroceni: „Eu stau destul de bine în sondaje, am prima șansă”.

Am dezlegat misterul: Președintele se dă huța, sus, în sondaje. Și am înțeles, brusc și brutal, că scaunul gol ar putea să devină simbolul său electoral.

foto: gov.ro

Inchide