Cât este de important ca românii să se implice în acțiunile de împădurire. Mesajul ministrului Mediului

Redactor:
Raluca Pancu
Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, a declarat, pentru Gândul, că este foarte important ca românii să se implice nu numai în acțiunile de împădurire, dar în orice schimbare pe care doresc să o vadă în țară. "Înțeleg că există un interes foarte mare din partea cetățenilor pentru aceste acțiuni de împădurire și e bine că se întâmplă, și aș vrea să văd că ele vor continua", a spus Palmer.

„Este foarte important pentru români să se implice, nu numai în acțiunile de împădurire, este foarte important ca românii să se implice în orice schimbare pe care ei și-o doresc în România. Specific pentru acțiunile de împădurire, deja mă bucur și am aflat că sunt multe ONG-uri care se implică activ și mobilizează oamenii. Înțeleg că există un interes foarte mare din partea cetățenilor pentru aceste acțiuni de împădurire și e bine că se întâmplă, și aș vrea să văd că ele vor continua. Vă felicit că dumneavoastră inițiați această campanie, care înțeleg că este națională”, a declarat, pentru Gândul, Cristiana Pașca Palmer.

„Acțiunile de împădurire în România se fac în pădurile care sunt în proprietatea statului român de către Regia Națională a Pădurilor, de către ROMSILVA, și în pădurile private, obligativitatea revine celor care exploatează sau proprietarilor de a replanta ceea ce s-a exploatat. Nu întotdeauna acest lucru se întâmplă. Din acest motiv vedem acele terenuri degradate care supără foarte tare pe mulți. Astfel încât orice efort pe care îl pot face cetățenii pentru a se implica în aceste acțiuni este binevenit”, a mai spus Palmer.

Gândul a lansat campania „România, treci pe verde!”, un demers care își propune să treacă de granițele formale ale jurnalismului și să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său. Or, viitorul fiecăruia înseamnă mai mult decât spațiul său personal, înseamnă tot ceea ce-l înconjoară.

Gândul vă invită să vă alaturați unei acțiuni ample și pe termen lung de reîmpădurire a României, să construim un viitor curat pentru noi, copiii și nepoții noștri. Startul l-am dat, sâmbătă, 19 noiembrie, alături de Asociația EcoAssist și inițiativa „Plantăm fapte bune în România”.

Inchide