A murit actorul Tony Sirico, celebru pentru rolul din serialul „Clanul Soprano”

A murit actorul Tony Sirico, celebru pentru rolul din serialul „Clanul Soprano”
A murit actorul Tony Sirico, celebru pentru rolul din serialul „Clanul Soprano” / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/07/2022, 08:09
Actualizat: 09/07/2022, 08:10

A murit actorul Tony Sirico, la vârsta de 79 de ani, a transmis familia sa. El era celebru pentru rolul lui Paulie „Walnuts” Gualtieri în serialul The Sopranos.

Actorul, care a apărut în toate cele șase sezoane din Clanul Soprano alături de James Gandolfini, a murit vineri dimineață.

Managerul său, Bob McGowan, a declarat pentru publicația Hollywood Reporter că Sirico a murit într-un centru de asistență din Fort Lauderdale, unde primea îngrijiri pentru demență și unde locuia de doi ani.

Într-un mesaj postat pe Facebook, fratele său, Robert Sirico, spunea: „Cu mare tristețe, dar cu o mândrie incredibilă, dragoste și o mulțime de amintiri frumoase, familia lui Gennaro Anthony „Tony” Sirico dorește să vă informeze despre moartea sa în dimineața zilei de 8 iulie 2022.

Familia este profund recunoscătoare pentru numeroasele cuvinte de dragoste, rugăciune și condoleanțe și solicită publicului să respecte intimitatea în această perioadă de doliu”, transmite The Guardian.

„Tony era ca nimeni altcineva”

Michael Imperioli, care l-a interpretat pe Christopher Moltisanti în același serial, i-a adus un omagiu lui Sirico pe Instagram și la numit „Dragul meu prieten, coleg și partener în crimă”.

„Tony era ca nimeni altcineva”, a scris el, vorbind despre loialitatea și mărinimia lui Sirico.

„Am fost alături de el în atât de multe: în momente bune și în cele rele. Dar mai ales în momente de bine. Și am râs mult. (…) Îmi va fi dor de el pentru totdeauna.”

Sirico s-a născut în 1942, la New York City. A avut frecvent roluri gangsteri în filme de-a lungul carierei sale, inclusiv în Goodfellas, Cop Land și Mickey Blue Eyes. A apărut frecvent în filme cu Woody Allen, printre care Deconstructing Harry, Celebrity, Bullets Over Broadway, Mighty Aphrodite, Everyone Says I Love You și Wonder Wheel.

Inițial, el a dat probe pentru rolul „Unchiul Junior” din „The Sopranos”, dar până la urmă Dominic Chianese este cel care a obținut rolul. Creatorul emisiunii, David Chase, i-a oferit în schimb rolul lui Paulie Gualtieri, pe care Sirico l-a acceptat cu condiția ca personajul său „să nu devină un șobolan”.

Vă invităm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult