Marele regret al vieții lui Florin Piersic. Actorul s-a decis să spună totul, fără ocolișuri

Marele regret al vieții lui Florin Piersic. Actorul s-a decis să spună totul, fără ocolișuri
Marele regret al vieții lui Florin Piersic. Actorul s-a decis să spună totul, fără ocolișuri / Sursa FOTO: cancan.ro
Publicat: 27/09/2022, 20:39

Mulți îl consideră cel mai mare actor român, alții spun că nu va fi egalat, așa că este greu de crezut că Florin Piersic poate avea vreun regret. Și mai cu seamă unul profesional! Dar, are, și e unul chiar foarte mare, după cum singur recunoaște.

Florin Piersic este un actor împlinit, însă în adâncul sufletului, el regretă că n-a avut parte de cel mai râvnit rol al vieții.

Florin Piersic: „Nu există un actor mai mare ca el”

Invitat la Antena 3, Florin Piersic a mărturisit care rămâne visul neîmplinit al prodigioasei sale cariere.

Povestind despre o călătorie întreprinsă în străinătate, îndrăgitul „Mărgelatu” a ajuns la momentul în care diplomatul Alexandru Grădinar i-a pregătit o surpriză.

„Să luăm, de exemplu, ambasadorii cu care m-am întâlnit. Alex Grădinar a fost vice-ambasador la Viena, m-a impresionat cum m-a primit acolo. Ne-am împrietenit, într-un fel, pentru că eu făceam un recital care se chema «Florin Piersic pur și simplu»” – Florin Piersic.

„El era prezent, s-a ocupat de mine, după care, după o perioadă scurtă de tot, cu cine mă întâlnesc la Cotroceni, fiind invitat acolo nu știu pentru ce serbare mare?! Nu peste prea mult timp primesc o invitație de la el, din Danemarca. El era ambasadorul nostru acolo”, își amintește marele actor. Ajuns în îndepărtatul regat nordic, Florin Piersic continuă cu talent să „recite” din amintiri: „M-am dus acolo, am avut recital în diferite orașe, el fiind prezent și fiind mereu după mine și cu mine și într-o zi îmi spune «Știi, măi, Florine, vreau să-ți fac o surpriză». Zic, «fă-mi-o, du-mă unde vrei tu!». Zice «Te duc acuma la Helsingor, la palatul lui Hamlet»”.

„Visul meu a fost ca eu să joc Hamlet. L-a jucat Cozorici, a jucat Caramitru, l-au jucat mai mulți din actorii români” – Florin Piersic

„Și, când am ajuns acolo și am văzut sala de bal în care am aflat atunci că cei care s-au prezentat într-un spectacol Shakespeare erau Laurence Olivier, actorul vieții, vieții, vieților mele, regele artiștilor, cum spunea colega mea Ioana Bulcă… Nu există un actor mai mare ca el, eu sunt de acord. El a fost pentru mine o minune în tot ce l-am văzut. Visul meu a fost ca să joc, să apar lângă el, să-i sărut mâna. N-am avut această ocazie, în schimb am fost în sala în care el a jucat de foarte, foarte multe ori. Vorbesc de  Aldwych Theatre din Londra”, a rememorat Florin Piersic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase