Florin Piersic, după moartea actorilor Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu: ”Au plecat spre stele doi artiști din generația mea. Oprește-te, Doamne!”

Florin Piersic, după moartea actorilor Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu: ”Au plecat spre stele doi artiști din generația mea. Oprește-te, Doamne!”
Publicat: 18/06/2022, 16:34
Actualizat: 18/06/2022, 16:36

Actori de o valoare incontestabilă, adevărate legende ale cinematografiei și teatrului românesc, Alexandru Lulescu și Valentin Uritescu au încetat din viață, iar inegalabilul Florin Piersic, coleg de generație cu regretații artiști, spune că România își pierde valorile culturale.

Valentin Uritescu a murit vineri seară, la vârsta de 81 de ani, împliniți pe 4 iunie. De la vârsta de 33 de ani, actorul român suferea de Sindrom Extrapiramidal, asemănător cu boala Parkinson. În ultima perioadă, starea sa de sănătate se înrăutăţise brusc.

Alexandru Lulescu a murit în urma unui accident vascular cerebral. Actorul era internat într-un centru de îngrijire și împlinise venerabila vârstă de 90 de ani pe data de 1 iunie 2022.

Florin Piersic: ”Dumnezeu să-i țină la dreapta lui!”

Actorul Florin Piersic a declarat că Valentin Uritescu a fost ”o minune de om și de artist”, iar cu Alexandru Lulescu vorbise destul de des în ultima perioadă.

Au fost colegi de generații, s-au respectat reciproc, iar astfel de pierderi ireparabile se transformă într-o durere incomensurabilă.

“Oprește-te, Doamne, să-i mai iei dintre noi! O minune de om și de artist, pe Valentin Uritescu l-am avut în emisiunea mea Piersic show, atunci a fost ultima data când ne-am văzut și am stat față în față, o enciclopedie de teatru, cu un umor cu totul special. Și mai este unul mai puțin la numărătoare. Nu demult, l-am sărbătorit la Teatrul Tănase pe Alexandru Lulescu, în ultima vreme am vorbit des cu el, mă iubea nespus și eu îl iubeam la fel. Au plecat spre stele doi artiști din generația mea, doi actori minunați, Dumnezeu să-i țină la dreapta lui!”, a spus Florin Piersic, într-o intervenție la realitatea.net.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult