Alin Petrache, deputat, președinte al FR Rugby, candidat la președinția COSR

Alin Petrache, deputat, președinte al FR Rugby, candidat la președinția COSR
Publicat: 28/05/2014, 16:42
Actualizat: 05/02/2016, 21:17

La cei 37 de ani, Alin Petrache poate spune că se bucură de reușite, atât cele din trecut, în calitate de jucător de rugby, cât și cele recente, el câștigând președinția FR Rugby, dar și fotoliul de deputat PSD în Colegiul 15 București, fiind ales în decembrie 2012. În Parlamentul României, Petrache este mebru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. De asemenea, în intervalul 2012-2013, el a fost și vicepreședinte al ANST.

În cariera de jucător de rugby, el a trecut pe la echipele Dinamo București, cu care a cucerit patru titluri naționale și două Cupe ale României, dar și RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon și Beziers, iar cu echipa națională, al cărei căpitan a fost, a cucerit tilul european în 2000 și 2002.

Luna trecută, el a decis să se implice și în alegerile pentru președinția COSR, for în care a activat în ultimii ani din postura de secretar general adjunct (2005-2009) și vicepreședinte (din 2013). Din 2009, Petrache este și președinte al FR Rugby.

„De cinci ani conduc Federația Română de Rugby, de unde am reușit să arăt modelul de management sportiv în care cred, acesta fiind locul în care am demonstrat cu fapte și cu rezultate, lucrurile bune pe care le pot face pentru sportul românesc”, spunea Petrache după anunțarea candidaturii la președinția COSR.

„Sunt tânăr, am energia, dar și pregătirea și experiența necesare pentru a conduce COSR. Eu nu vin într-un loc în care trebuie să învăț meseria de la zero. Vin cu un proiect realizabil din primul minut, care continuă lucrurile bune făcute până acum. Știu că putem relansa sportul românesc dacă muncim cu energie și mai ales cu inteligență”, a adăugat președintele FR Rugby.

Tot atunci, Alin Petrache a făcut referiri și la cumulul de funcții pe care l-ar realiza în cazul în care ar fi ales la șefia COSR: „Deși sunt deputat ales în Parlamentul României, în cazul în care voi primi încrederea pentru a conduce COSR îmi voi prezenta demisia din poziția de deputat. Nu înainte de a depune spre dezbatere Legea Sportului, un proiect esențial pentru dezvoltarea sportului de masă și a sportului de performanță. Sunt convins că echipa pe care o las la FRR, în cazul în care voi fi ales președinte COSR, poate duce mai departe proiectele începute împreună”.

Petrache anunța la finalul săptămânii trecute că va fi suținut de cinci președinți de federații naționale în cursa pentru șefia COSR, adică Răzvan Burleanu (FR Fotbal), Alexandru Dedu (FR Handbal), Doru Spata (FR Judo), Leonard Doroftei (FR Box) și Gheorghe Vișan (FR Volei).

Conform programului său de candidat, care se numește „România Olimpică 2014 — 2024”, JO de la Rio „sunt foarte importante”, însă constituie doar un prim pas, din cei trei „olimpici”, calculați de el.

„Olimpiada de la Rio va fi o prima etapă, foarte importantă, a unui ciclu olimpic de un deceniu care va readuce România în prim-planul sportului european”, consideră Petrache.

Funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a rămas vacantă după ce Octavian Morariu a decis să se dedice mai mult activității din cadrul CIO și AER. El a demisionat în 15 aprilie după 10 ani de mandat, interval în care a fost reales de două ori.

Pentru președinția COSR și-au depus candidaturile antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnatică, Octavian Bellu, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, și președintele CS Dinamo și al Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Alegerile sunt programate joi, de la ora 11.00, la sediul COSR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului