Dragomir anunță vânzarea Rapidului. „Da, s-a vândut clubul. Așa cel puțin știu eu”

Dragomir anunță vânzarea Rapidului. Da, s-a vândut clubul. Așa cel puțin știu eu
Publicat: 08/07/2013, 18:46
Actualizat: 08/07/2013, 18:46

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că noul proprietar al clubului Rapid este omul de afaceri Adrian Zamfir, acesta finalizând la prânz tranzacția de cumpărare a grupării giuleștene de la acționarul majoritar George Copos.

„Da, s-a vândut clubul. Așa cel puțin știu eu… Mi s-a spus asta la 12.30. Cei doi, domnii Zamfir și Cristescu, au venit la mine și la secretarul general al LPF și ne-au spus că problema s-a rezolvat. Rapidul este al lui Adrian Zamfir, domnul Cristescu este deocamdată asociat”, a spus Dragomir la postul Digi Sport.

Întrebat dacă este sigur că Adrian Zamfir și George Copos au semnat actele de vânzare-cumpărare a clubului Rapid, Dragomir a răspuns: „Eu știu precis, nu spun din auzite. La 12.30 s-a întâmplat această problemă”.

Oficialul a menționat că, în cazul în care giuleștenii se mențin în Liga I, Liga Profesionistă de Fotbal nu va achita banii din drepturile TV clubului Rapid înainte ca Tribunalul București să aprobe planul de reorganizare. „Le-am spus reprezentanților Rapidului că banii din drepturile TV sunt numai pentru salarii. Le-am zis că nu le dau acești bani până nu se aprobă planul de reorganizare. Iar înainte îi pot lua numai cu ștatele de plată ale jucătorilor și salariaților clubului”, a explicat Dragomir.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat că tranzacția de cumpărare a FC Rapid se va încheia, luni, la ora 19.00, în prezența unui notar. „Tranzacția se finalizează azi la ora 19.00. Vine notarul, se rezolvă cu actele și totul se oficializează”, a spus Cristescu.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleșteană, în 2008, 2009 și 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache și Gruia Stoica au eșuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârșitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administrația de Licențiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licența pentru ediția 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleșteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul București a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvență al societății care administrază gruparea giuleșteană de fotbal.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis, în ședința de sâmbătă, ca în ediția 2013/2014 a Ligii I să participe 18 echipe, Rapid și Concordia Chiajna urmând să dispute, în data de 13 iulie, un baraj de menținere în prima divizie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară