Dragomir: Eu aș purta tricou inscripționat și în față și în spate cu «Free Gigi», de ce nu?

Dragomir: Eu aș purta tricou inscripționat și în față și în spate cu «Free Gigi», de ce nu?
Publicat: 28/05/2013, 14:11
Actualizat: 25/06/2013, 15:47

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marți, că antrenorul echipei naționale a României, Victor Pițurcă, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului în dosarul „Valiza”, este „total nevinovat”.

„Pițurcă este total nevinovat. E păcat să pățească ceva. Gigi a spus că Piți n-a știu ce i-a dat să semneze. Dacă te roagă cineva să îl ajuți și îți dă să semnezi, neavând nici studii juridice, ți se pare că îl ajuți. Nu poți să dai pedeapsă pentru așa ceva. Eu nu sunt în relațiile cele mai bune cu Pițurcă, dar ar fi nedemn și nu aș avea caracter să spun că el e măcar 0,1 la sută vinovat în situația asta. Piți este total, total nevinovat. Așa cum și Gigi Becali e total nevinovat în acest dosar. Eu aș purta tricou inscripționat și în față și în spate cu «Free Gigi», de ce nu? Pentru că simt că în cazul acesta (n.r. – cazul «Valiza») este total nevinovat. Premierea a fost admisă la noi. Noi numai după ce s-a întâmplat cu Gloria Bistrița am schimbat regulamentul. Altfel premierea era admisă. Și este admisă și acum în majoritatea țărilor”, a spus Dragomir.

El a adăugat că din punct de vedere al regulamentelor sportive cazul „Valiza” s-a prescris. „Avocații spun că acest caz a fost judecat o dată de instanțele sportive, la LPF a fost suspendat, dar între timp, pentru că trebuie judecat după vechiul regulament, au trecut cei cinci ani și cazul s-a prescris. Dacă avocații greșesc, greșesc și eu. Dar ei așa spun”, a menționat oficialul Ligii.

Dragomir susține că instanța supremă, rămasă în pronunțare în dosarul „Valiza”, nu poate cere retrogradarea echipei Steaua în Liga a II-a. „Nu este după instanța civilă sau penală, este după instanța sportivă. Aici nu mai are treabă penalul. Noi o să facem un material să explicăm situația la UEFA și FIFA că n-am ieșit din regulamentele FIFA și UEFA. Nu văd Liga I fără Steaua pentru că ea a fost judecată o dată, și-a primit pedeapsa. Iar când se prescrie ceva nu poate nimeni să acuze. Nu poți să dai două pedepse pentru aceeași faptă”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Președintele LPF a anunțat că îi va face o vizită finanțatorului FC Steaua, Gigi Becali, la penitenciar după ce se „mai liniștește”. „Am să mă duc la Gigi Becali. Nu am făcut nicio cerere până acum, ce să caut acum? Mă duc și eu peste o lună sau două când se mai liniștește un pic și el. Dar îi doresc să fie tare”, a afirmat președintele Ligii.

Dragomir spune că nu îi poate da sfaturi lui Becali pentru a trece mai ușor peste perioada în care va fi închis. „Nu e nicio rețetă după care să dai sfaturi la așa ceva. M-aș hazarda. Acolo personalitatea fiecărui om iese în evidență. Acolo nu este linia frontului, stai tot între oameni. Între oameni deștepți și mai puțin deștepți. Lui Gigi Becali nu poate să îi dea nimeni nicio recomandare pentru că trăiește în lumea lui, a credinței. Și atâta timp cât crede că Dumnezeu e cu el, toți ceilalți nu au ce să îi facă. El dacă așa gândește ne este tuturor superior. Eu am fost arestat, judecat de toate instanțele militare și achitat. Așa a fost conjunctura atunci, după ce l-au arestat pe Postelnicu, pe Marin Bărbulescu am fost reținut și eu și am fost ținut șapte luni la arestul IGP pentru cercetări. După aia s-au scuzat și mi-au zis că m-au ținut bine, că în acea perioadă au fost evenimentele alea și nu am pățit nimic”, a precizat el.

Dragomir nu crede că Gigi Becali poate face un gest necugetat în închisoare. „Gigi Becali e un om tare, cu credință în Dumnezeu. Sunt mulți care au avut credință și au stat 18-20 de ani în pușcărie și apoi au ieșit și au trăit până la 100 de ani. După părerea mea, nu i-ar face bine dacă suporterii ar merge la Rahova să îl susțină acolo (n.r. – în fața penitenciarului). El pe cât e de puternic, pe atât e de sensibil”, a explicat Dragomir.

Oficialul LPF este sceptic în ceea ce privește parcursul echipei Steaua de acum înainte. „Toată lumea spune că Steaua va fi bine, dar eu sunt sceptic un pic. Pentru că știu că atunci când lipsește un patron lucrurile nu prea merg cum trebuie. Încep să se certe subalternii, toți se cred șefi. Argăseală, Mihai Stoica, Gherghișor sunt meseriași, afară de asta Teia Sponte este afară, Virgil, ăștia sunt oameni serioși, care țin bine lucrurile în mână”, a spus președintele LPF.

În ceea ce îl privește pe antrenorul Laurențiu Reghecampf, Dragomir a afirmat că ar face o greșeală dacă ar pleca de la Steaua. „Condițiile de față îi ușurează puțin munca lui Reghecampf. Dacă ar pleca de la Steaua ar greși. Dacă pleacă nu face bine. Oricum, am auzit că oferta de la CFR pentru el nu e reală”, a adăugat el.

Procurorul DNA a cerut, luni, Completului de cinci judecători de la instanța supremă condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, a Alinei Ciul la doi ani cu executare, iar a lui Victor Pițurcă, Teia Sponte și Radu Marino la câte doi ani cu suspendare. Decizia definitivă în recursul din dosarul „Valiza” va fi dată de instanța supremă în 4 iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata